PREPORUKA SPORT

MINISTARSTVO SPORTA: Nagrada osvajačima medalja na evropskom prvenstvu u ju-jitsu

Ju-jitsu reprezentativci Crne Gore,  na nedavno završenom seniorskom  prvenstvu Evrope u Poljskoj (Gliwice/30.05 – 03.06.2018.) postigli su zapažene rezultate, osvojivši ukupno devet medalja i to dvije zlatne, dvije srebrne i pet bronzanih. Tim povodom, u Ministarstvu sporta priredjen im je prijem, na kojem je ministar sporta Nikola Janović čestitao  crnogorskim džiju-džicu borcima na osvojenim odličjima, ističući da će Ministarstvo sporta u ime Vlade Crne Gore i ovoga puta nagraditi njihova sportska dostignuća.

-Osvajačima medalja na prvenstvu Evrope u Poljskoj, opredijelili smo ukupno 18.500 eura, u nadi da će se i sa takmičenja koja im predstoje do kraja godine, vratiti sa medaljama – kazao je ministar Janović, ohrabrujući ih da zadrže kontinuitet u postizanju odličnih rezultata.

U ime ji-jitsu reprezentacije, ministru se na prijemu i vrijednoj premiji, zahvalio Dejan Vukčević, koji je na proteklom evropskom prvenstvu, u borbama osvojio prvo mjesto.

Ovo je još jedan pokazatelj da Ministarstvo sporta cijeni rad svih sportista, nebitno iz kojeg sporta dolazili i da li su to olimpijski ili neolimpijski sportovi – poručio je Vukčević.

Zlato su slavili i Vuk Dragutinović i Aleksandra Popović, dok su srebrne medalje pripale Stefanu Vukotiću, Filipu Pešiću, Lidiji Caković i Mariji Kaljević. Treće mjesto u borbama osvojili su, Mirjana Martinović i Arso Milić, a u Duo classic Mix, Duo show Mix i Duo show Ž, Stefan Vukotić, Lidija Caković, Biljana Mitrović i Anastazija Petrović.

Prijemu u Ministarstvu sporta prisustvovali su i predsjednik Ju-Jitsu saveza Ranko Vukotić sa selektorom Milošem Ašaninom, koji su ministru Janoviću zahvalili za pomoć i podršku, čestitajući i usvajanje novog Zakona o sportu, koji će, zaključili su, unaprijediti  crnogorski sport i dodatno učvrstiti partnerski odnos koji Ju-Jitsu savez ima sa Ministarstvom sporta.