PREPORUKA SPORT

NAKON RONALDA: Zidan se vraća u Juventus

Foto: Getty images

Kada se prije nekoliko nedjelja prvi put pomenulo ono: ,,Ronaldo u Juventusu”, mnogi nisu mogli da vjeruju. Kako je vrijeme prolazilo, a Juve privodio kraju jedan od najvećih poslova u istoriji fudbala ,,otpor” je opadao, sve do prije neki dan kada je zvanično stigla potvrda od strane oba kluba. I tad se našao mali broj onih koji su kazali: da sačekamo da podigne dres. Juče je podigao dres. Pojavila se uoči promocije Portugalca informacija da bi uz njega u sali mogao da se nađe i Zinedin Zidan. Nije ga bilo, ali biće ga u Juventusu od oktobra! I to će ga biti svakodnevno, jer Zinedin Zidan takođe stiže u Torino?!

Još jedna potvrda da je u današnjem modernom fudbalu sve moguće.

Ovu informaciju pod vinjetom ekskluzivno objavio je madridski Libertad Digital, a ubrzo prenijeli brojni španski mediji.

O čemu se radi?

Zinedin Zidan postavljen je na mjesto savjetnika sportskog direktora Fabija Paratićija. U listu se pozivaju na izvore bliske porodici Anjeli, ističući da Zidan na novu funkciju stupa kroz dva i po mjeseca. Reklo bi se, ništa manje iznenađenje nego kada je Zizu dolazio, ili odlazio sa klupe Reala. Sada je, to je sasvim očigledno, ključ u svemu bio Kristijano Ronaldo.

Sam dolazak na mjesto savjetnika sportskog direktora Juvea i neki neki senzacionalan ,,transfer”, ali ovaj potez jasno implicira u kom će se dalje pravcu razvijati Zidanova karijera. Ili fotelja sportskog direktora, ili mjesto trenera po odlasku Maksa Alegrija. Prije će biti ovo drugo.

U narednim danima očekujemo više detalja…
Izvor: mozzartsport.com