PREPORUKA SPORT

SP U RUSIJI: Hrvatska je u finalu

Foto: FIFA

Hrvatska se plasirala prvi put u finale svjetskog prvenstva.
,,Vatreni” su igrali vatreno u Moskvi, slavili 2:1 protiv Engleske u produžecima i igraće protiv Francuske u nedjelju na ovom istom stadionu ,,Lužnjiki” od 17 sati.
U regularnom dijelu bilo je 1:1 (Perišić 68’ za Hrvatsku – Tripije 5’ za Englesku), pa je Hrvatska, treći meč zaredom, ušla u produžetke. U drugom produžetku, u 109. minutu, Mandžukić je, na dodavanje Perišića, postigao odlučujući gol. Suze i pokazivanje srca Lovrena za kraj i pozdrav reprezentativaca i stručnog štaba sa Zlatkom Dalićem na čelu navijačima koji su ih ispratili sa stadiona pjesmom. Na stadion je izletio i preslatki maleni sin Domagoja Vide u mini dresu hrvatske reprezentacije sa natpisom Vida na leđima i oduševio sve. Nevjerovatne scene nizale su se kada su navijači Engleske uz pjevanje himne ,,God save the Queen” i aplauze pozdravili svoje izvanredne igrače i stručni štab na čelu sa Garetom Sautgejtom. Engleska će se boriti za treće mjesto sa Belgijom.
– Ovo je nevjerovatno, sad sam pričao sa igračima, nismo još ni svjesni što smo uradili, ovo je čudo. Vidjeli ste, uživali smo na terenu, bili kao lavovi, tako će i biti u finalu – kazao je Mandžukić nakon meča.
Francuska je bila prvak svijeta 1998, dok je Hrvatska te godine bila treća.
B.R.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *