DRUŠTVO PREPORUKA

RESTORAN „PJACA“ – SLOVENSKA PLAŽA: Magija ukusa mediteranske kuhinje uz nezaboravne muzičke večeri

Kada se pomene Budva, jedna od prvih asocijacija,  pored pješčanih plaža i mora, svakako je Hotelski rizort „Slovenska plaža“, koji je već više od tri decenije prisutan na crnogorskom tržištu i svojevrsni je brend Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ u čijem sastavu posluje, kao i grada Budve.

U srcu ovog jedinstvenog „mediteranskog grada“ raznolikih sadržaja i njegovanih zelenih površina, nalazi se restoran „Pjaca“. Ovo mjesto, već kultno za Budvane i turiste, zaista plijeni nesvakidašnjim šarmom. Ušuškana, terasa ,,Pjace” idealna je za jutarnju kafu, ručak, ali i večernji izlazak. Toplina i autentičnost ovog kutka Slovenske plaže, privući će vas već na prvi pogled, a ljubazni domaćini, srdačno osoblje, i odlična gastronomska ponuda učiniće da ovo postane nezaobilazno mjesto prilikom posjete Budvi.

Na meniju restorana „Pjaca“ dominiraju jela iz mediteranske kuhinje – sitna pržena riba, domaće lignje, tuna, morski plodovi, školjke kao i domaća pašta: makarule, papardele i strozzapreti. Posebnost gastro užitku daje i specijalan način serviranja jela – u ,,Pjaci” ćete određenu hranu jesti iz neobičnoh šerpica, što ukupnom doživljaju daje poseban pečat i toplinu i potvrđuje autentičnost.

Ono što ,,Pjacu” izdvaja od drugih restorana i čini njenu ponudu jedinstvenom, svakako su i večernje svirke omiljenog muzičara Budvana, brojnih gostiju i turista  – Nebojše Zloporubovića Zlopija. Već 25 godina, svakog ljeta – svake večeri, Zlopi nastupa u prepunoj ,,Pjaci”. Fenomenalna atmosfera, dobar provod i trenuci za pamćenje, neke su od glavnih karakteristika njegovih nastupa.

Zbog svega navedenog u ,,Pjaci” se tokom cijelog ljeta traži mjesto više. ,,Pjaci” se gosti uvijek rado vraćaju i  biraju baš ovaj restoran kada sa dragim ljudima žele da proslave rođendane, vjeridbe, kumstva i brojne druge važne životne momente.

This slideshow requires JavaScript.

Ovogodišnja turistička sezona u ,,Pjaci”, počela je 1. juna i trajaće do 30. septembra. Sudeći po velikom interesovanju posjetilaca za prvih mjesec dana, biće ovo još jedno predivno ljeto ispunjeno magičnim trenucima uživanja u gastronomskoj ponudi ,,Pjace” i predivnim notama koje dočekuju i prate goste. Trenucima koji će se, sigurni smo, pamtiti i prepričavati.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac