PREPORUKA SPORT

PODGORIČKA MINIFUDBAL LIGA: Rezultati i strijelci finala lige i finala kupa

Ekipa Graničara

Finalnim mečom završeno je ovogodišnje izdanje Podgoričke minifudbal lige. Prije finala odigran je meč za treće mjesto u kojem
je Podgorica poslije izvođenja penala savladala SB Sabornog Hrama.

Viđen je veoma borben i čvrst meč, na kojem nije bilo pogodaka u regularnom dijelu, kao ni u produžecima. U penal seriji spretniji i
srećniji su bili igrači Podgorice. Najzaslužniji za pobjedu je bio golman Brković, koji je odbranio dva penala, prenosi utiske predsjednik Udruženja Minifudbal Crna Gora Nebojša Kraljević.

U finalnom meču, dodaje on, Graničar je savladao Stupove minimalnim rezultatom. Pogodak, odnosno autogol je postignut u samom finišu meča. Stupovi su bili bolji rival u prvom poluvremenu, dok se u drugom igralo ravnopravno. Stupovi su u posljednjim trenucima meča imali kazneni udarac sa devet metara ali je golman Graničara, Radović sjajno odbranio udarac protivničkog igrača.

Po završetku finalnog meča pristupilo se dodjeli pehara, medalja i novčanih nagrada, kao i proglašenju najboljih pojedinaca.
Najbolji strijelac lige je Igor Radusinović iz ekipe Dadi / Grand namještaj, koji je postigao 46 golova, računajući ligaški dio i
plej off. Za najboljeg golmana je proglašen Dragoljub Despotović iz ekipe Pljevlja 04, kojem je treći put zaredom da je izabran u toj kategoriji. Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Pavković iz ekipe Stupovi.
Finale Kupa

Ekipa Pljevlja 04

Odigrano je finale kupa u minifudbalu. Ekipa Pljevlja 04 je savladala Dadex Masline i tako drugu godinu zaredom osvojila ovo takmičenje.
Viđen je odličan meč na kojem su Pljevljaci bili bolji i konkretniji rival u većem dijelu meča. Poveli su u sedmom minutu meča i to poslije veoma lijepe akcije i realzacije Ilije Bojanovića. Poslije toga se meč otvorio, imali su šanse i jedni i drugi, a Pljevljaci su bili opasniji, prenosi utiske i sa ovog finala predsjednik Unudruženja Minifudbal Crna Gora Nebojša Kraljević.
Početkom drugog poluvremena, dodaje on, su duplirali vođstvo, ponovo preko Bojanovića. U drugom poluvremenu, igrači Pljevalja su odlično zatvorili prilaze svom golu, a sve što je uspio protivnik je da postigne pogodak u posljednjim trenucima meča.

PLJEVLJA 04 – DADEX MASLINE 2:1 ( 1:0 )
Ilija Bojanović x2 – Aleksandar Vlahović