MODA MODA_IZDVOJENO

ZANIMLJIVOSTI: Saudijska Arabija dobila prvog supermodela

Tamer u haljini Antonija Grimaldija za sezonu jesen-zima 2018/19 (foto:Stefania Paparelli at Martin Weston Management)

Lijepa Talida Tamer pojavila se na naslovnici Harper's Bazaar Arabia, a postaće i prva manekenka iz zemalja srednjeg istoka koja će se pojaviti na Pariskoj nedjelji mode.
Osamnaestogodišnjakinja bi tako mogla postati prvi supermodel iz Saudijske Arabije.
Rođena od majke Italijanke i oca Saudijca, Talida se nada da će postaviti nove modne standarde za svoju zemlju, a kao veliki uzor navodi Žizel Bundšen.

Tamer u haljini Antonija Grimaldija za sezonu jesen-zima 2018/19 (foto:Stefania Paparelli at Martin Weston Management)

– Kad sam tek počela da se bavim modelingom nisam ni sanjala da bih mogla da postanem ,,prvi saudijski supermodel”, ali mislim da je pravo vrijeme da naša modna industrija proširi vidike. Kad sam bila mlađa nisam razmišljala o tome da ne viđam žene iz Saudijske Arabije na naslovnicama časopisa, međutim, kako sam odrastala često sam se pitala zašto žene s naslovnica ne izgledaju poput mene. Zašto ne bih mogla da poziram na način koji poštuje našu kulturu? – rekla je ona.


Talida je ljubav prema modelingu naslijedila od majke Kristine koja je i sama bila model i sarađivala s brendovima poput Armanija i La Perle, a otac joj je Ajman Tamer, predsjednik velike farmaceutske korporacije.

This slideshow requires JavaScript.

Izvor: avaz.ba