PREPORUKA SPORT

SVJETSKA LIGA U VATERPOLU: Crna Gora osvojila zlato

Foto: wpolo.me

Crna Gora osvojila je zlato, a Mađarska srebro u Super finalu Svjetske lige u vaterpolu u Budimpešti. Bilo je 9:9, po četvrtinama 2:2, 4:2, 2:3, 1:2, u regularnom dijelu. Poslije peteraca slavila je Crna Gora 13:11. Osvojili su 100.000 dolara kao pobjednici, najbolji strijelci turnira su Ivović i Janović, dok je MVP turnira Mađar Vamoš, najbolji golman, opet Mađar, Nađi, a najbolji mladi igrač Japanac Josuke.

Grizle su ,,ajkule” i u ovom meču, pa pri rezultatu 5:2 za Mađare za manje od minut i po postigli dva gola i došli do 5:4, pa bi Mađari opet dali gol za 6:4. Nisu se predavali reprezentativci Crne Gore, pa se stiglo do 6:6. Mađari su se opet ,,odlijepili” na 8:6, a Mišić postigao gol za 8:7 na kraju treće četvrtine, a onda u četvrtoj i za 8:8. Marko Petković postigao je gol za 9:9. Uslijedili su peterci i 13:11 za Crnu Goru. Ivović je u tom dijelu postigao prvi gol sa peterca, zatim Đurđić, pa Batori za Mađarsku, pa Drašković, pa Manherc, pa Brguljan. Sve u svemu, odigrali su izvanredno cijeli turnir.

Golove su dali za Crnu Goru Ivović (4), Mišić (3), Drašković (2), Mlađan Janović (1), Draško Brguljan (1), Đurđić (1) i Petković (1), a kod Mađara su to bili Manherc (3), Batori (3), Erdelji (2), Mezei (1), Kovač (1) i Vamoš (1).
Crnogorsku reprezentaciju, na čelu sa Vladimirom Gojkovićem, činili su Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Dragan Drašković, Vladan Spaić, Dejan Lazović i Slaven Kandić.
Mađari su posljednji pehar Svjetske lige podigli 2004, a reprezentativci Crne Gore 2009. godine.

Španci su osvojili bronzanu medalju, pobijedivši Japan 12:7, Hrvati peto mjesto, nadigravši Australiju 10:8.
B.R.