ART PREPORUKA

ART: Preminuo suosnivač i bunjar Pantere Vini Pol

Foto: Facebook/Pantera

Preminuo je Vinsent Pol Abot aka Vini Pol. Pol je najpoznatiji kao bubnjar u grupama ,,Pantera” i ,,Hellyeah”. Više informacija za sada nemamo. Porodica moli da se poštuje njihova privatnost, saopšteno je na službenoj Facebook stranici ,,Pantere”.
Vini Pol imao je 54 godine. Grupu ,,Pantera” osnovao je 1981. godine sa bratom Dajmbegom Darelom, u Arlingtonu. Kasnije će ,,Pantera” postati jedan od najuticajnijih bendova svog vremena, podsjeća ,,The Wrap”. Dodaju da su kasnije Darel i Pol osnovali ,,Damageplan”. Grupa je prestala da radi nakon ubistva Darela na bini tokom koncerta u Kolambusu, u decembru 2004. godine. Osamnaest mjeseci kasnije, Pol je postao član supergrupe ,,Hellyeah”. Ove godine imali su zakazane nastupe na festivalima u San Antoniju, Luzvilu i Sakramentu.
Pol je bio voljen i od fanova, pa je tako jedna od njih podijelila sjećanja sa nastupa kada je uhvatila palicu koju je Pol bacio, a mladić je udario potom laktom u lice.
– Došao je poslije nastupa da se uvjeri da sam dobro. Potpisao mi se na palicu i fotografisao sa mnom – napisala je ona u komentarima povodom njegove smrti na službenoj Facebook stranici ,,Pantere”.
B.R.

kud duga