ART PREPORUKA

PODGORIČKO KULTURNO LJETO: Počinje Marokanska nedjelja zanatlija

Marokanska nedjelja zanatlija biće organizovana na Trgu nezavisnosti od 21. do 28. juna, u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto i biće otvorena za javnost od 10 do 21 sat.

Događaj organizuje Ambasada Kraljevine Maroka u Crnoj Gori i Glavni grad Podgorica.

Večeras, nakon ceremonije otvaranja uslijediće  modna revija na kojoj će biti prikazani modeli marokanske kaftan dizajnerke Selme Debagi.

Sjutrašnji program biće otvoren u 11 sati izložbom ručno rađenih proizvoda, keramike, bakra, drveta, kože i sličnog. U 12 sati slijedi predstavljanje zanatlija koji proizvode predmete od bakra, u 14 sati folklorno-muzički program i nastup Gnoa grupe, od 15 sati muzički program – andaluzijska i savremena muzika, od 16 sati folklorno-muzički program i nastup Gnoa grupe, od 17 sati gastronomska degustacija marokanske kuhinje – kuskus, od 19 sati muzički program sa andaluzijskom i savremenom muzikom i u 21 sat folklorno-muzički program i nastup Gnoa grupe.

U narednim danima posjetioce očekuje bogat program poput predstavljanja marokanske kaligrafske umjetnosti, damaskinske umjetnosti, tkanja, veza, grnčarstva, zatim gastronomske degustacije marokanskih deserata, pilećih tagina sa limunom i maslinama, tagina sa mesom i šljivama i salata, te muzički program i izložbe.

Mn.M.

kud duga