DRUŠTVO PREPORUKA

DONACIJA: Institut za bolesti djece dobio novi operacioni sto


Institut za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dobio je novi mobilni operacioni sto za potrebe pedijatrijskih pacijenata u vrijednosti oko 40.00,00€. Sredstva za nabavku je obezbijedio dr Nicholas Alissa sa svojim sinovima, mr Simon Alissa i mr Amad Alissa, i poslovnim partenerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).
Tim povodom danas je u IBD-u održana svečana primopredaja donacije.
U ime IBD-a donatorima se zahvalila direktorica ove organizacione jedinice KCCG dr Sonja Milašinović.
– Koristim priliku da zahvalim našem prijatelju gospodinu Alissi koji je u vrlo kratkom vremenskom roku upriličio drugu posjetu Institutu za bolesti djece sa veoma vrednim poklonom. Naime, dobili smo operacioni sto koji je visokih tehnoloških karakteristike i zavidne tržišne cijene. Dobijanjem ovog operacionog stola daleko će se olakšati rad našim operaterima i omogućiće adekvatan i komforan rad u svim oblastima dječije hirurgije, dječije ortopedije i dječije otorinolaringologije – kazala je dr Milašinović.

Ona je istakla da je zahvalnost nila velika povodom doniranja aparata za magnetnu rezonancu, a da ,,sa ovim stolom se tehnološki upotpunjujemo i stvaraju nam se uslovi da možemo kvalitetno i relaksiranije raditi”.

Dr Nicholas Alissa je iskazao zadovoljstvo što je opet u Crnoj Gori i što ima priliku da podrži našu ustanovu najavljući i dalje vrijedne donacije.

– Nama je drago da budemo opet ovdje u Dečijoj bolnici. Kao što znate, ranije smo došli za magnetnu rezonancu, poslije toga smo saznali da je bilo neophodno isto za djecu taj operacioni sto i reagovali smo vrlo brzo, kao što smo naveli ranije – kazao je dr Alissa.

On je najavio da će on, njegova porodica i prijatelji, u skladu sa mogućnostima, nastaviti da doniraju KCCG ustanovi, naročito, kako je rekao, ,,kada se radi o crnogorskim mališanima.”.

– Tako da je nama veoma drago jer je taj sto zaista vrlo moderan i u dogovoru sa menadžmentom, gđom Kovačević i dr Erakovićem, smo izabrali najbolji operacioni sto za operacione sale za mališane. Nama je to dužnost, ljubav prema zemlji, prema narodu i pogotovo prema djeci. Zato je i moj sin Adam došao iz Amerike da učestvuje i da pomogne – rekao je dr Alissa i najavio posjetu njegovog sina Domu za djecu bez roditelja u Bijeloj sa namjerom da sa bratom Simonom donira ovu ustanovu.

Direktorka KCCG Zorica Kovačević je povodom vrijedne donacije uručila zahvalnicu mr Adamu Alissi koji će, kako je kazala, sa ocem, bratom Simonom i prijateljima svog oca i dalje donirati crnogorsko zdravstvo.