PREPORUKA SPORT

SVJETSKA LIGA U VATERPOLU: Crna Gora nadigrala Mađare u Budimpešti

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Mađarsku u drugom kolu grupe A Super finala Svjetske lige u Budimpešti 12:9. ,,Ajkule” su na startu bile bolje od Japana 14:8, dok je domaćin savladao Australiju 12:5. Drugim trijumfom izabranici Vladimira Gojkovića na korak su od prvog mjesta u grupi i lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Domaćin je poveo golom Anđala, izjednačio je Petković sa igračem više. Prednost Mađarima donio je Zalanki nakon pet minuta igre, već u sljedećem napadu iskoristili smo igrača više preko Janovića za 2:2. Preokret je donio Đuro Radović i to je bio rezultat nakon prve dionice.

Golom Vamoša domaćin je poravnao na 3:3, a onda nova odlična realizacija igrača više, strijelac je bio Đurđić. Izjednačio je Anđal, novu prednost “ajkulama” donio je Vidović, ali je ubrzo izjednačio Zalanki na sredini druge četvrtine, 5:5. Mađari dolaze do preokreta preko Mezeia, ali fenomenalnim udarcem Mlađan donosi izjednačenje. Vamoš sa peterca pogađa za vođstvo Mađara od 7:6 na poluvremenu utakmice.

Treću dionicu golom su otvorili Mađari sa igračem više preko Zalankija. Nakon tri ipo minuta igre pogađa Draško Brguljan i smanjuje na 8:7. Mađari idu na plus dva preko Maherca, a smanjuje Đuro Radović. Sa igračem više izjednačili smo preko Mišića, na devet sekundi do kraja četvrtine.

Ponovo su ,,ajkule” došle u vođstvo, sa igračem više odlična akcija koju Spajić kruniše za 10:9, a onda projektil Janovića za 11:9. Na dva minuta do kraja meča sjajna odbrana Lazovića, a već u sljedećem napadu Ivović sa skoro pola terena pogađa za 12:9.

Crna Gora – Mađarska 12:9 (3:2, 3:5, 3:2, 3:0)

Sudije: Voevodin (Rus), Moler (Arg). Igrač više: Crna Gora 9 (6), Mađarska 9 (3). Peterci: Mađarska 1 (1)

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan 1, Banićević, Petković 1, Vidović 1, Đuro Radović 2, Mlađan Janović 3, Đurđić 1, Ivović 1, Mišić 1, Drašković, Spaić 1, Kandić.

Mađarska: Nađi, Anđal 2, Manherc 1, Zalanki 3, Vamoš 2, Mezei 1, Jansik, Kovac, Erdelji, Batori, Bedo, Pohl, Kardoš.

Izvor i foto: wpolo.me