PREPORUKA SPORT

OTVORENO SVJETSKO PRVENSTVO U RUSIJI: Robi Vilijams i Aida Garifulina oduševili publiku

Foto: Shaun Botterill/Getty Images

Ceremoniju Svjetskog prvenstva u Rusiji otvorio je danas na stadionu Lužnjiki Robi Vilijams pjesmom ,,Let me entertain you”. Zatim se čuo predivni glas operske dive Aide Garifuline i zvuci harpe Aleksandera Boldačeva. Vilijams se vratio na scenu pjesmom ,,Feel”, a onda i numerom za koju je kazao da je više nikada neće izvoditi na nastupima jer izaziva jake emocije kod njega, a to je ,,Angels”. Garifulina mu se priključila i u ovoj numeri, uz 32 plesačice, obučene svaka u haljine sa bojama zastave 32 zemlje koje će se predstaviti na ovom prvenstvu. Posjetioci su držali zlatne zvijezde u rukama, dok je 211 djece iz svijeta mahalo zastavicama. Mališani su dio programa ,,Football for friendship”, a jedni od njih bili su Nenad Krivokapić i Luka Jovović iz Podgorice. Vilijams je potom zapjevao i ,,Rock DJ” kojom je i zatvorena ceremonija.

Foto: Juan Mabromata/AFP/Getty Images

Sa druge strane, ,,svemirsku” loptu na teren je iznijela manekenka Viktorija Lopireva, a šutnuo je Ronaldo, na dodavanje dječaka koji je odabran za ovu svrhu.

Iker Kasiljas i Natalija Vodjanova (foto: Michael Regan/Fifa via Getty Images)

– Fudbal je veoma voljen ovdje i može se reći da je to bila ljubav na prvi pogled, još od prvog zvaničnog meča 1897. godine. Nadam se da će navijači i timovi uživati u boravku u Rusiji, otvorenoj, gostoljubivoj i prijateljskoj zemlji sa ljudima koji dijele iste vrijednosti. Fudbal nas sve spaja u jedan tim – kazao je predsjednik Rusije Vladimir Putin u pozdravnom govoru.
Slijedi prva utakmica na prvenstvu Rusija-Saudijska Arabija.
B.R.