PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

LONDON: Socijalna radnica oduzela dječaka majci koja ga nije htjela odvesti na sladoled

Socijalna radnica u Londonu optužila je majku dječaka jer ga nije izvela na sladoled te joj oduzela dijete. Srećom sudija je vratio dijete majci smatrajući razloge socijalne radnice lošim i beznačajnim.

Sudija Justice Mostyn morao se boriti sa 44 stranice izvještaja socijalne radnice koja je na prvostepenom sudu uspjela prikazati majku dječaka nesposobnom te joj je dijete oduzeto i smješteno u hraniteljsku porodicu. Međutim, dječakova majka nije odustala te joj je na kraju sudaija Mostyn vratio dijete.

– Majka je u 44 stranice dugom izvještaju generalno kritikovana, no nedostaje dokaza i konkretnih primjera o njenom nedostatku brige za dijete-  objasnio je sudija za britanski Mirror.

– Socijalna radnica upitana je da navede najbolji primjer koji ima o tome kako je majka zanemarila djetetove potrebe, na šta je službenica odgovorila kako majka nije provodila dovoljno kvalitetnog vremena nasamo s dječakom te da ga jednom prilikom nije htjela odvesti na sladoled- dodao je sudija kojem ovakve osude nisu imale nikakvog smisla.

Izvor: avaz.ba