PREPORUKA SPORT

SAMO DAN PRED SP U RUSIJI: Lopetegi aut, Jero novi selektor Španije

Rubjales, foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Getty Images

Primorani smo da prekinemo saradnju sa selektorom Đulenom Lopetegijem, želimo mu svu sreću, bile su prve riječi predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubjalesa na hitno sazvanoj današnjoj konferenciji za novinare.
Kako se pretpostavljalo, ,,kormilo” reprezentacije preuzeće Fernando Jero.

Jero, foto: RFEF

Ovo se sve dešava samo dan pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji, a razloge je nedavno imenovanje Lopetegija za trenera Reala.
– Ono što smo postigli do dolaska ovdje velikim je dijelom njegova zasluga i moramo mu zbog toga biti zahvalni i poželjeti mu sreću. Nacionalni tim sastoji se samo od Španaca. Samo pet minuta prije saopštenja, mi smo saznali da odlazi u Madrid. Postoji vrijeme kada se mora reagovati. Đulen je odlično radio sa reprezentacijom, ali ne možemo prihvatiti kako se ponašao u ovom slučaju – bio je jasan Rubjales.
Ne osjeća se, dodao je Rubjales, izdanim jer ,,Lopetegi je uradio izvanredan posao, a druga je stvar način na koji je sve ovo sa Realom odradio, bez našeg znanja.”
– U teškoj smo situaciji, ali daćemo sve od sebe da povedemo Španiju što je dalje moguće u ovom takmičenju – rekao je Rubjales,
Konferencija za novinare sa Jerom i Rubjalesom je u 18.30 sati, u prostorijama fudbalskog stadiona u Krasnodaru.
B.R.