DRUŠTVO PREPORUKA

ROŽAJE: Maloljetnik u teglama čuvao marihuanu

Policija je u Rožajama uhapsila maloljetnika Dž.I. (17) jer je u njegovoj kući pronašla 2,3 kilograma marihuane, sapšteno je iz Uprave policije.

-Na osnovu operativnih saznanja da se u kući koju koristi maloljetni Dž.L. (17) nalazi veća količina droge namijenjena stavljanju u promet na području Rožaja, policijski službenici su shodno tome nabavili naredbu za pretres stana i drugih prostorija na osnovu koje su obavili pretres te kuće. Pretresom kuće, kao i pretresom Dž.I. pronađeno je više tegli i pakovanja u kojima je bila marihuana, ukupne težine oko 2,3 kilograma-navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da je ova droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji.

-Marihuana je oduzeta i biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je obaviješten o događaju. Shodno izjašnjenju tužioca, Dž.L. je uhapšen i biće, uz krivičnu prijavu, priveden tom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Ovom policijskom aktivnošću presječen je još jedan lanac prodaje opojne droge na teritoriji Opštine Rožaje-zaključuje se u saopštenju policije.