DRUŠTVO PREPORUKA

CRNA GORA: Ukoliko cijene goriva nastave da rastu, poskupiće i prevoz

Novo poskupljenje goriva neće za sada izazvati povećenja cijena usluga i proizvoda, ali predstavlja veliki udar na poslovanje kompanija, posebno onih koje se bave prevozom, saopštili su predstavnici autotransportnih preduzeća.

Predsjednik Udruženja prevoznika Crne Gore, Veselin Salamadija, naveo je da za sada nemaju najave prevoznika da će povećavati cijene.

-Očekujem da prevoznici ni pri ovoj cijeni goriva neće povećati cijene prevoza u narednih 15 dana do sljedećeg određivanja cijena. Ukoliko cijene nastave da rastu, neminovno će poskupiti prevoz – kazao je Salamadija i dodao da će pri svakom sljedećem poskupljenju goriva prevoznici biti prinuđeni da povećaju cijene kako bi opstali.

On je saopštio da uslovi za poslovanje prevoznika postaju sve teži, dok konkurentnost u odnosu na prevoznike iz okruženja i EU pada.

-Umjesto da povećamo konkurentnost našim prevoznicima na putu ka EU, mi radimo obrnuto i onemogućavamo im da razmišljaju o bilo kakvim razvojnim projektima i ulaganjima u vozni park – rekao je Salamadija.

On je podsjetio da povraćaj dijela akcije od 18 centi po litru komercijalnim prevoznicima više nije dovoljan da bi bili konkurentni.

Izvor: Pobjeda