DRUŠTVO PREPORUKA

ODLUKA VLADE: Osniva se Savjet za zaštitu životinja, predsjednica Vesna Daković

Vlada Crne Gore osnovala je juče Savjet za zaštitu životinja i za predsjednicu tog tijela postavila Vesnu Daković, v.d. direktoricu Uprave za bezbjednost hrane.

Radi praćenja razvoja naučnih i stručnih saznanja na području zaštite životinja i predlaganja načina poboljšanja zaštite životinja u Crnoj Gori, davanja stručnih mišljenja po pitanjima etike i zaštite životinja u postupcima upotrebe životinja za eksperimente, osnivа sе Savjet za zaštitu životinja.

– Sаvјеt čine predsjednik i šest članova, koji se imenuju na period od pet godina i to: za prеdsјеdnika: Vesna Daković, v.d. direktora Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove; za člаnоve: Ratko Ralević, predsjednik Veterinarske komore, veterinarska ambulanta ,,Dr Ralević”; Ivan Popović, veterinarska ambulanta ,,Popović”; Predrag Stojović, veterinarska ambulanta ,,Montvet”; Svetlana Manojlović, NVO aktivista, Mreža za zaštitu pasa i mačaka u Crnoj Gori; Gojko Babović, načelnik odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja; Sunčica Boljević, pomoćnica direktora za sektor veterine, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove – piše u Rješenju Vlade.
Izvor i foto: Portal Analitika

One Response to ODLUKA VLADE: Osniva se Savjet za zaštitu životinja, predsjednica Vesna Daković