MAGAZIN PREPORUKA

MAJKA KRISTIJANA RONALDA: Razmišljala sam da abortiram, ali nisam mogla

Foto: Fernando Dantas/Gazeta Press

– Najljepša stvar koju imamo su naša djeca – ovim riječima je majka fudbalera Kristijana Ronalda Dolores Aveiro počela promociju svoje knjige ,,Hrabrost majke” (,,Mãe Coragem”) u Sao Paolu.

Sve je iznenadila priznanjem da je htjela da abortira četvrto dijete, Kristijana Ronalda, ali da nije mogla.
– Bio mi je velika radost, drago mi je da nisam abortirala, jer on je zvijezda koja je obasjala naš život – kazala je Aveiro.

Ona sama imala je težak život i zbog svega toga hrabrost se nalazi u naslovu knjige. Nju je otac napustio kada je imala šest godina, odrastala je u sirotištu. Hosea Dinis Alveira, sa kojim je dobila dvoje djece, prije nego je otišao u rat. Kada se vratio, po njenom priznanju, bio je to drugi čovjek. Odao se alkoholu, pa je zato, imajući u tom trenutku troje djece, razmišljala o prekidu četvrte trudnoće.

Iako je prethodno rekla da je Ronaldo obasjao njihove živote, ne odvaja ga od ostale djece.

– Tu razliku pravi svijet, ali je on za mene isto što i preostalih troje – ističe Aveiro.

Foto: Fernando Dantas/Gazeta Press

Nije, dodaje, mogla ni da pretpostavi kuda će ih život odvesti, iako je vidjela da njenog sina samo zanima fudbal.
– Drago mi je da je Ronaldo došao do ove tačke života.  S nogama je čvrsto na zemlji, sve je stekao napornim radom. Mi smo pružili snagu da dođe tamo gdje je sada. Smatram da ako imate dobar oslonac, daleko ćete dogurati – kazala je Aveiro.

 

Osvrnula se i na Mesija i Nejmara.
– Mesi ima svoje kvalitete, veliki je igrač, skromna i smirena osoba, ali naravno, moj sin je bolji jer je to moj sin. Ronaldo je skroman, pun poštovanja za rivale, vjeran sebi, pomalo je kao moja majka, borac je, to nam je u krvi. Upoznala sam Nejmara. Pomalo je ekstravagantan, zar ne? – rekla je Aveiro.
Otkrila je i da će sa kćerkom Katjom otvoriti portugalski restoran u Gramadu, u brazilskoj pokrajini Rio Grande do Sul i da se u Brazilu osjeća kao kod kuće.
Ronaldovi obožavaoci bili su na licu mjesta da isprate promociju knjige, da se fotografišu sa Dolores i uzmu autogram. S osmjehom na licu je to radila, slušajući komplimente udijeljene njenom sinu.
Za kraj je poslala snažnu poruku ženama.
– Želim da ih posavjetujem da ne abortiraju, jer nikad se ne zna kakvog sina ćete dobiti. Sebe smatram hrabrom majkom i hoću ženama da poručim da se bore! Najveća vrijednost su naša djeca. Cilj ove knjige je da inspirišem žene da budu jake kao ja – kazala je Aveiro.
B.R.
Foto: Fernando Dantas/Gazeta Press