PREPORUKA SPORT

ZVANIČNO: Emeri novi trener Arsenala

Foto: FC Arsenal

Unai Emeri novi je trener FK Arsenala, potvrđeno je prije nepunih sat iz tog engleskog kluba.

Emeri stiže iz Pari Sen Žermena sa kojim je osvojio tripla krunu – Ligu, Liga kup i Kup Francuske, a nasljeđuje Arsena Vengera.
Emeri je, podsjećaju u Arsenalu, vodio i Sevilju do tri uzastopne titule Lige Evrope.

Zbog svega ovoga, očekivanja u Arsenalu od Emerija su ogromna.

– Unai ima nevjerovatan skor kroz karijeru, pod njegovim vođstvom razvijali su neki od najboljih mladih talenata Evrope, njegov stil je uzbudljiv i progresivan, što savršeno odgovara Arsenalu. Njegov naporan i strastven pristup radu i osjećaj za vrijednosti van terena čine ga idealnom osobom da nas vodi naprijed – kazao je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis.

Emeri, s druge strane, ističe da je Arsenal prepoznatljiv i voljen u svijetu po stilu igre, posvećenosti mladim igračima, fantastičnom stadionu i načinu na koji je vođen.
– Uzbuđen sam što mi je pružena odgovornost da počnem važno poglavlje u istoriji Arsenala. Sreo sam se sa Stenom i Džošom Krenkeom i jasno je da imaju velike ambicije za klub i da su privrženi da donesu uspjeh. Uzbuđen sam zbog toga što možemo zajedno da učinimo i jedva čekam da svima koji vole Arsenal pružim posebne trenutke i uspomene – rekao je Emeri.

B.R.