ART PREPORUKA

MNE MAGAZIN I CNP NAGRAĐUJU: Osvojite karte za predstavu „Don Žuan“

Foto: Duško Miljanić

MNE magazin i Crnogorsko narodno pozorište nagrađuju tri čitaoca sa po dvije karte za večerašnju predstavu ,,Don Žuan”, po tekstu Žana Batista Poklena Molijera, u režiji Ane Vukotić (20 sati, Velika scena Crnogorskog narodnog pozorišta).
Tri čitaoca koja prva pošalju mail na [email protected] dobiće po dvije karte za predstavu „Don Žuan“.

O predstavi

Govori se o Don Žuanu, piše se o Don Žuanu kao da nas se on još uvijek tiče, kao da se naše vrijeme nada da će preko njega ispitati i shvatiti vlastite zagonetke. (…) Da, izgleda možemo dati za pravo Mišelu Fukou koji 1976. godine govori o ,,Onom Don Žuanovom sjaju koji ni poslije tri vijeka nije potamnio.” Čak ću reći: koji se poslije tri vijeka samo potvrdio i pojačao, jer je upravo moderno doba, poslije romantizma, usadilo u naše duhove, i popularizovalo, ako ne mit, a ono barem junaka. Ali kako? Po cijenu transformacija i izvrtanja bez kojih bi taj sjaj već odavno potamnio; nema života bez metarmofoza, ali pod uslovom da ih pravilno shvatimo, da te metarmofoze nestanu u granicama osnovnog sistema, piše u ,,Mitu o Don Žuanu” Žan Ruse.

U predstavi igraju: Dragan Mićanović, Simo Trebješanin, Jelena Minić, Stevan Radusinović, Zoran Vujović, Mišo Obradović, Branimir Popović, Nada Vukčević, Žaklina Oštir i Dejan Ivanić.

Kostimograf predstave je Leo Kulaš, muziku je radio Ivan Marović, scenski pokret Tamara Vujošević Mandić, jezičku adaptaciju teksta Ljubomir Đurković, saradnik na scenografiji je Aleksandar Vukotić a saradnica na dramaturgiji Dragana Tripković.

Predstava je rađena u koprodukciji sa Međunarodnim festivalom Kotor art.

kud duga