PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Partizan odbranio titulu, strijelac i Janković

Marko Janković (foto: Miroslav Todorović)

Fudbaleri Partizana odbranili su Kup Srbije, pošto su u finalu savladali Mladost iz Lučana poslije preokreta sa 2:1 (1:1). Prvi trenerski trofej Miroslavu Đukiću donijeli su Janković iz slobodnjaka i Zdjelar, a za prednost Lučanaca u Surdulici pobrinuo se Tumbasević.
Utakmica na jugu Srbije imala je užasnu uvertiru, pošto je došlo do žestokog sukoba zavađenih frakcija ,,grobara”. Nešto poslije 14 sati je izbila velika tuča huligana, u kojoj je povrijeđeno njih nekoliko desetina, uz krvave glave.
Na sreću, na stadionu u Surdulici je sve proteklo u fer i sportskoj atmosferi, a Đukić će meč pamtiti po prvom trofeju u 12-godišnjoj trenerskoj karijeri.
Nije djelovalo da će baš tako biti, jer je Mladost povela preko Tumbasevića, ali su radost crno-bijelima donijeli Janković majstorijom iz slobodnjaka i Zdjelar spretnom reakcijom poslije kornera. Tako je Partizan treći put zaredom osvojio Kup, odnosno 15. ukupno u klupskoj istoriji.

Uoči meča održan je minut ćutanja kako bi se odala počast Dušanu Trbojeviću, dugogodišnjem treneru mlađih kategorija Partizana, od koga se crno-bijeli nisu dostojno oprostili na posljednjoj prvenstvenoj utakmici sa Spartakom.
Izvor: Blic.rs