DRUŠTVO PREPORUKA

BAR: Preminula novinarka Radio Bara Nedeljka Cica Pavlović

Radio Bar je danas ostao bez jedne od svojih najboljih i najpredanijih novinarki. Prerano nas je napustila Nedeljka Pavlović, naša Cica, ali i dobra, topla duša našeg grada, piše Radio Bar.

Bila je dopisnica značajnih jugoslovenskih listova, radija i televizija, a u svojoj autorskoj emisiji ,,Govorimo da bi nas vidjeli”, u matičnoj kući, ugostila je brojne poznate ličnosti: poljskog kosmonauta Mihaela Hermaševskog, ambasadore Francuske, Japana, Kube, princezu Lindu Karađorđević, princa Nikolu Petrovića, istaknute slikare, književnike…

Iako predana novinarstvu do kraja, naporedo je i pisala. Objavila je zbirku poezije ,,Ja neka druga” i pripremala dvije nove knjige – roman ,,Sivi CV” i zbirku intervjua sa poznatim ličnostima. Možda ćemo iz ovih rukopisa saznati što je još Cica imala da nam kaže, a rekla nam je i ostavila dosta – kroz sav svoj radni angažman, ali, prije svega, kao prijatelj i drug. Znala je to da bude, danas kada je prijatelja sve manje. Bila je jedna od rijetkih koleginica i ljudi na koju ste uvijek mogli da računate, kada su vam pomoć i podrška potrebni. Radila je to iz punog srca, sa neskrivenim i dubokim emocijama. Emocije su obilježile cijeli Cicin život i rad. Voljela je bez granica svoje roditelje, sestru i njenu porodicu, ali i Pristan iz djetinjstva, Bar, putovanja, Radio Bar i novinarstvo, piše Radio Bar.

Vječita djevojčica, nepopravljivi sanjar, pustolov po stazama života, ikona Radio Bara i ovoga grada, Nedeljka Cica Pavlović, govorila je: ,,Jesu moji sagovornici sjajni, svjetski ljudi, kosmonauti, prinčevi i princeze, slikari, pisci, državnici, umjetnici… Ali, ja ne znam na što sam više ponosna – na svijet, svjetske ulice i drumove, te divne, velike ličnosti, ili na ovaj naš Bar i naš barski bulevar u kojem je Radio Bar”.

Zato je Radio Bar danas tužan i prazan. I kako će tek biti prazan bez Nedeljke Cice Pavlović.

U našim srcima ostaje zauvijek, a na put vječnog smiraja i počinka ispratićemo je sjutra, 23. maja, u 17:00 na gradskom groblju Gvozden Brijeg.
Izvor i foto: Radio Bar