DRUŠTVO SLAJDER

ITANA GRBIĆ U OGLEDALU: Oživjela bih Fridu Khalo

Rukometašica Itana Grbić polako, ali sigurno korača ka svojim životnim ciljevima. Dio javnosti je naziva izuzetno kvalitetnom igračicom, što ona svakodnevno i pokazuje na terenu zbog čega dobija i razne nagrade i priznanja, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu. Ranije je na kadetskom svjetskom prvenstvu  proglašena za najbolje lijevo krilo svijeta. Talenat za sport naslijedila je od svog đeda. I njeno odrastanje je bilo jako zanimljivo, jer je kao djevojčica pohađala i muzičku školu uporedo sa rukometom. Na kraju, kada je trebalo izabrati jedno od to dvoje, ona nije mnogo oklijevala. Neopisiva ljubav prema sportu koju je čak tada osjećala je prosto prevagnula, a svjedoci smo da svakako u tom izboru nije omašila.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

-Djetinjstvo me asocira na bezbroj prelijepih uspomena, slobodno mogu reći i najljepši period mog života. Bezbrižan period koji su obilježile svakodnevne igre i dječije ludosti sa mojim bratom i sestrom, kao i sa prvim prijateljima koji su tu i  danas. Žao mi je kada vidim kako danas djeca provode djetinjstvo uz telefone, kompjutere i ne znaju za prave vrijednosti. Mi smo samo znali za loptu i lastiku i bili smo najsrećniji tada.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

-Prvi honorar sam zaradila kada sam potpisala prvi profesionalan ugovor sa 18 godina sa ženskim rukometnim klubom Vardar. Potrošila sam ga tako sto sam kupila mojim najbližima poklone.

Na čemu insistirate u poslu?

-Posao kojim se bavim zahtijeva konstantnu predanost, mnoga odricanja i istrajnost. Ali pored toga, smatram da je najbitnije da radite posao koji volite.

Koju knjigu/film biste preporučili?

-Veliki sam obožavalac filmova i ne mogu se baš opredijeliti za omiljeni, ali posljednji koji sam odgledala,  a da me je oduševio i ostavio jak utisak na mene jeste ,,Dah života”. Knjigu koju bih preporučila jeste ,,Kradljivica knjiga” Markus Zusak.

Koje jelo najviše volite?

-Jelo koje najviše volim je sarma.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

–Kada je ljubav u pitanju nešto što je potrebno kako bi vaša veza opstala jeste razumijevanje, povjerenje i podrška. Ja sam neko ko se u svemu daje 100% pa je tako i u ljubavi. Kada znate da ste dali sve od sebe nikada ne možete da pogriješite. 🙂

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

-To je svakako Frida Khalo. Kroz svoju umjetnost je donijela nešto novo i nesvakidašnje za tadašnje vrijeme. Svoju tešku životnu priču je ispisala kroz svoju umjetnost, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Putovanje koje pamtite?

-Što se tiče putovanja ne bih mogla posebno da izdvojim neko. Putovala sam dosta privatno i poslovno, i poslije svakog putovanja nosim neke nove uspomene koje ću pamtiti čitavog zivota

Pjesma Vašeg života je?

-Moj muzički ukus potpuno ispunjava Oliver Dragojević i gotovo sve njegove pjesme su mi omiljene.

N.Đ.