ART PREPORUKA

BOŽO VREĆO UOČI KONCERTA U KIC-U: U Podgorici me uvijek dočeka dobrota i ljubav

Na današnjoj press konferenciji održanoj u prostorijama hotela Centreville, povodom sjutrašnjeg koncerta u KIC-u ,,Budo Tomović” , Božo Vrećo nije krio zadovoljstvo što će nastupiti u Podgorici, u gradu u kojem, kako kaže, nailazi na puno ljubavi i podrške.

-Malo je reći da sam počastvovan i veoma mi je drago što nastupam u Pogorici jer u ovom gradu ima toliko ljubavi, kako za mene, tako i za druge umjetnike koji su po svojoj energiji slični meni.To govori koliko Podgoričani cijene kulturu i koliko im je umjetnost bitna. Uvijek mi je zadovoljstvo da budem u Podgorici, okružen ovakvim ljudima-rekao je Božo Vrećo.

On je kazao da će i ovoga puta nastupiti sa Markom Louisom, sa kojim je snimio novi album koji će izaći sljedećeg mjeseca.

– Koncert postaje već kultni, jer iz godine u godinu nastupam u KIC-u. Na koncertu ću nastupiti sa Markom Louisom,i mogu reći da je to prijateljstvo koje traje nekoliko godina i koje uvijek isijava neku posebnu energiju i privrženost. Tako će biti i u narednom periodu, s obzirom na to da smo uradili zajedno i album koji izlazi sljedeći mjesec-ističe Vrećo.

On ne krije da bi volio da ostvari saradnju i sa nekim crnogorskim umjetnikom, a u njegovoj novoj knjizi koja izlazi na jesen naći će se i dio o iskustvima u Podgorici.

-Ova dobrota i ljubav koja me uvijek dočeka treba biti ispričana, jer se takve stvari ne događaju često- kaže Vrećo.

Direktorica KIC-a ,,Budo Tomović” Snežana Burzan  prisjetila se početka saradnje sa Božom Vrećom, i najavila da od sjutrašnjeg koncerta očekuju spektakl.

-Božo je neko ko donosi ljubav u velikim količinima. Ja ću podsjetiti da sam pri dolasku na čelo institucije,najprije uputila poziv upravo Božu. To je bilo prije tri godine, i bilo je malo rizično, ali pokazalo se i tada, a i danas da Podgoričani vole kvalitetnu muziku i umjetnike. O tome govori i činjenica da Velika sala KIC-a ima samo 444 mjesta, a interesovanje ljudi za ovakvog umjetnika je mnogo veće. Od sjutrašnjeg koncerta očekujemo spektakl i znamo da ćemo to i dobiti -kazala je Burzan.

Ona je zahvalila menadžmentu hotela CentreVille koji je prepoznao kvalitet sadržaja KIC-a.

Milo Radonjić u ime hotela CentreVille hotela poželio je dobrodošlicu ističući da se raduje saradnji sa Božom Vrećom, i najavio dalju saradnju sa KIC-om ,,Budo Tomović”.

– Mi smo prijatelji kompletne sezone KIC-a ,,Budo Tomović” , i na to smo se odlučili zbog toga što smo pronašli jednu zajedničku tačku, a to je različitost. CentreVille Hotel and Experiences nudi iskustva koja su sasvim drugačija od svega onoga što ugostiteljski objekti u Podgorici nude. KIC je srce kulture grada, pa se negdje i nametnulo da mi zajedno kucamo uz to srce. Posebno nam je drago što je Božo Vrećo naš gost, jer je on umjetnik koji jeste drugačiji, koji pomjera granice i koji se uklapa u standard svega onoga što i mi želimo da promovišemo- kazao je Radonjić.

D. Markuš

Foto: B. Šekularac

 

kud duga