DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Višesatna obustava saobraćaja na dionicama Brajići-Lapčići i Cetinje-Njeguši zbog radova

U većem dijelu zemlje saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima, na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na moguće odrone, a na onima gdje se izvode radovi na poštovanje postavljene signalizacije, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.
Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje-Budva, na dionici Brajići -Lapčići, i Košljun-Zavala saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično uz semaforsku signalizaciju.
Privremeno će od 6. do 9. maja, na dionici Brajići-Lapčići, dolaziti do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 10.00 do 13.00 i od 15.30 do 18.00 sati.
Do 8. maja, zbog izvođenja završnih radova na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje-Njeguši, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 09.00 do 12.00 i od 15.00 do 17.00 sati.
Do 20. maja na magistralnom putu Ulcinj-Krute, zbog izvođenja minerskih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.
Na regionalnom putu R-12 Petrovići-Vračenovići, zbog izvođenja završnih radova, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminima od 8.30 do 10.30 i od 12.30 do 14.00 sati.
Do 10. maja, zbog sanacije kolovoza na Jadranskoj magistrali, na dionici od Lepetana do Petrovca, promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Do 15. juna, zbog izvođenja minerskih radovan, na južnom portalu tunela Vežesnik, autoputa Bar-Boljare, na prvoj sekciji Smokovac-Uvac-Mateševo, odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta, u terminu od 01.00 do 05.00 od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 sati.
Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2, dionica Petrovac -Podgorica, II faza od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Do završetka radova na izgradnji kanala za atmosferske vode u Risnu, na ukrštanju magistralnog puta M-2 dionica Kamenari-Kotor i starog puta Risan-Grahovo, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, na mjestu izvođenja radova.
Do 1. juna, zbog radova na rekonstrukciji puta Krstac-Lovćen-Ivanova Korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.