DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Za paketiće za bebe 100.000 eura

Glavni grad Podgorica raspisao je tender za nabavku paketića za novorođenčad. Za ovu namjenu Glavni grad izdvaja iznos od 100.000,00 eura na godišnjem nivou, saopšteno je iz PG Biroa.

Prema uslovima iz tendera paketi, osim kozmetike za bebe (tri paketa pelena, šampon, kupku, štapiće za uši, pavloderm, vlažne maramice), sadrže i flašicu-250 ml, flašicu natural-125 ml, flašicu staklenu-240 ml, kašiku za bebe, glodalicu za bebe, varalicu, aspirator za nos i peškir sa kapuljačom.

Pravo na ovaj poklon-paket ima novorođeno dijete, a uslov je da bar jedan od roditelja ima prebivalište na teritoriji Podgorice.

Ovo pravo ostvaruje: jedan od roditelja, usvojilac, staralac, hranitelj, odnosno lice kome je dijete povjereno na njegu, podnošenjem zahtjeva nadležnom organu uz koji je dužan da priloži kopiju lične karte i dokaz o upisu novorođenog djeteta u matičnu knjigu rođenih i dokaz o prebivalištu. Dokumentacija se dostavlja Sekretarijatu za rad, mlade i socijalno staranje, koji se nalazi u ulici Vuka Karadžića br. 16, u blizini restorana ,,Ribnica”. Pravo na poklon-paket novorođenom djetetu pripada do navršene jedne godine života.