DRUŠTVO PREPORUKA

TUČA U BUDVI: Mladić teško ranjen nožem, uhapšen osumnjičeni

Budvanska policija jutros je uhapsila Nikšićanina B.J. (23) zbog sumnje da je sinoć pokušao u Budvi da ubije R.K. (29). Tom prilikom R.K. je zadobio povrede opasne po život. Inače, i on je iz Nikšića ali je privremeno nastanjen u Budvi.

Iz Uprave policije je saopšteno da su sinoć oko 23.30 sati dežurni iz Hitne pomoći obavijestili policiju u Budvi da su primili mušku osobu izbodenu nožem u predjelu vrata. Ekipe policije su po dolasku u Hitnu pomoć zatekle povrijeđenog R.K. ali on nije želio da sarađuje sa policijom.

– Nakon prikupljenih obavještenja, policijski službenici su došli do saznanja o identitetu povrijeđenog i načinu na koji je zadobio povredu. R.K. je kao hitan slučaj prevezen u Opštu bolnicu u Kotoru odakle je kasnije transportovan u Klinički centar u Podgorici – saopšteno je iz policije.

Sumnja se da je B.J. na raskrsnici ulica Žrtava Fašizma i ulice XVIII u Budvi, nakon verbalnog konflikta, a potom i fizičkog sa R.K, izvadio nož i povrijedio ga. Osumnjičeni je nakon toga pobjegao.

Utvrđeno je da je ovom događaju prethodila tuča R.K. i B.J. u budvanskom ugostiteljskom objektu, kao i da se poznaju odranije.

Tokom uviđaja policijski službenici su pronašli nož sa tragovima krvi za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

– O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.J. uhapsi i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju – zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Izvor: CdM