HOROSKOP

Prognoza za period od 28. aprila do 6. maja

todays-horoscope

OVAN

Nekako ste preinicijativni i prenagli u međuljudskim odnosima, ali osoba sa kojom sarađujete naklonjena vam je i spremna na saradnju. Malo taktiziranje pri iznošenju činjenica doprinijeće razumijevanju. Dogovor koji priželjkujete, uskoro će biti realizovan. Na emotivnom planu dugo iščekivani susret kao da stiže u nezgodonom trenutku ili vas dočekuje nespremne. Vaše insistiranje na ličnim željama može izazvati nerazumijevanje kod partnera, a stara veza unosi napetost i dodatno pravi nesporazume. Recite naravno, istinu, ali budite pažljivi u biranju riječi.

Zdravlje-nervoza.

BIK

Vi biste možda i htjeli da dignete glavu i da se suprotstavite pritisku koji vas već duže vrijeme tišti. Međutim, ovo je vrijeme uzmaka, vrijeme pomirenja sa sudbinom, prihvatanje da ne može uvijek da bude po vašem niti onako kako ste željeli, bez obzira koliko vaše namere bile dobre. Da bi realizovali uspjeh, morate se usklađivati sa dinamičnom i temperamentnom osobom. U ljubavi ste izloženi manjem pritisku od strane važne osobe, pokušava da vas ubrza u zajedničkim planovima koji bi vaš odnos podigla na viši nivo bliskosti, ali vi ste skloni da malo nepotrebno odugovlačite.

Zdravlje-dobro.

BLIZANCI

Situacija u kojoj se nalazite zahtijeva od vas malo lukavosti, malo taktiziranja. Dok god se držite činjenica i ne iskrivljujete istinu, možete očekivati napredak. Važan dogovor ili ugovor, ili papirologija, u narednom periodu biće uspješno realizovana. Suzdržite se od komentara pred autoritetom koji ne poštujete. Na emotivnom planu, draga osoba je u posebnoj fazi, u fazi prenaglašavanja osjećanja, što je vama pomalo strano. Međutim, razgovor sa objektivnom osobom pomaže vam da imate razumijevanja i saosjećaja i time se ostvaruje sklad.

Zdravlje-potreban vam je odmor.

RAK

Novonastala situacija nije povoljna, ponovo se snažno aktiviraju stari problemi, a osoba koja je najvažnija za odlučivanje, ne uspijeva da se izbori sa preprekama. Srećom, planeta komunikacije ukazuje da su dogovori pravo rješenje, da je dodatno iznošenje činjenica neophodno za realno sagledavanje i usaglašavanje stavova.  Emotivno, ovo je dobar period za vas, dogovor sa dragom osobom se poštuje, očekujte novi značajniji korak u vašem odnosu. Možda se ne osjećate sasvim spremni na više prisnosti, ali ako razmislite objektivno, uvidjećete da vam razvoj situacije odgovara.

Zdravlje-bez promjena.

LAV

Šta god da radite, usporite, dajte sebi pauzu, a i vašim saradnicima koje pritiskate i forsirate. Naročito ste skloni da „terorišete” najbliže, a oni se baš trude da stvore prijatnu atmosferu. Opustite se, saradnici a i ukućani su vam naklonjeni. Povedite računa o ugovorima ili dokumentima koje potpisujete. Na ljubavnom planu, nažalost, moram da vam kažem da najvjerovatnije griješite. Draga osoba ima ispravan stav na osnovu zajedničkog dogovora i drži ga se, a iskren razgovor raspršuje sumnje.

Zdravlje- kontrolišite kardiovaskularni sistem.

DJEVICA

Ova sedmica donosi vam više pronicljivosti, želju da se stvari riješe iz izvora, da se vratite na sam početak problema i da ga na tom mjestu saosjećate. Očekujte podršku i saradnju od kolega i ljudi sličnih vama, dok će vas neprijatno iznenaditi osoba na položaju. Budite vrlo oprezni sa novcem i ulaganjima. Emotivno, za vas je ovo prijatan period dobre saradnje, prijatnih intimnih razgovora, ali miješanje rivala bi trebalo da shvatite ozbiljnije, jer draga osoba ne uviđa skrivene namjere udvarača. Zdravlje-dobro.

VAGA

Vi umijete da tako zatvrdoglavite, kao ni jedan znak. Ukrutite se i ništa vas ne može pomjeriti. To je dobro ako ste u pravu. Međutim, planete kažu da je vaš pristup starim problemima na nov način, u stvari, nepovoljan, a da je rješenje u starim principima, provjerenim vrijednostima i tradicionalnim znanjima, koja su i ranije donosila dobro. Emotivno, situacija je slična, srećom, ljubav pobjeđuje, i uz iskreni razgovor, rado ćete prihvatiti prijedloge drage osobe. Vaš odnos dobija na kvalitetu i pravite dobre zajedničke planove. Zdravlje – provjerite pritisak.

ŠKORPIJA

Nije vam lako, s jedne strane hoćete da ste objektivni i da se držite svojih principa i datih obećanja, a s druge žudite za dinamikom, strastima i uzbuđenjima. Na poslovnom planu to se odražava kroz unutrašnji pritisak i tjeranje samog sebe ka disciplini i odgovornosti. U sukobu drugih, najbolje je da ostanete po strani i ne držite stranu autoritetu. Emotivno, strasti su naglašene, ali je i potreba za stabilnošću takođe jaka. Skloni ste da vršite pritisak na dragu osobu,  ona vam nudi prelazak na stabilniju fazu vašeg odnosa. Draga osoba razmišlja o zajedničkoj budućnosti.

Zdravlje-nervoza.

STRIJELAC

Ide vam bolje nego inače i zadovoljni ste time. Međutim, poslovna situacija, ipak, zahtijeva opreznost i taktičnost. Osoba u čiju se naklonost i podršku uzdate, odskora ima nove lične planove i može se desiti da naglo odustane ili promijeni ciljeve. Dobro položena planeta komunikacije ukazuje da se rješenje nesporazuma nalazi u dobroj i iskrenoj komunikaciju. Ovo važi i za ljubavni plan. Zajednički planovi sa dragom osobom se lako ostvaruju kroz iskrenost. Stara veza ili simpatija unosi nemir i nepovjerenje, a splet okolnosti vas primorava na ponovne kontakte.

Zdravlje-dobro.

JARAC

Nema potrebe za grubim ili tvrdim pristupom, vaši saradnici i vi imate iste ciljeve i zajednički stremite njihovoj realizaciji. Ono što može da se pojavi kao prepreka je stari problem povezan sa osobom na položaju, koji djeluje nerješiv i rezistentan. Ostanite dosljedni i  prevazići ćete prepreku. Izbjegnite neprovjerene poslove i mutna ulaganja. Emotivno, draga osoba vam je privržena i uživate u dobrim odnosima. Želje vam se podudaraju i pravite nove lijepe planove. Osoba iz porodice sklona je da se miješa u vaš ljubavni život i time unosi nemir.

Zdravlje – mogući problemi sa pritiskom.

VODOLIJA

Imate utisak da vrše na vas pritisak i da ste primorani da budete aktivniji i energičniji nego što biste to htjeli. Naročito na poslovnom planu vas forsiraju i ubrzavaju. Obećanja povezana sa poboljšanjem finansija su ponovo aktuelna, i možete se nadati u skorijoj budućnosti (otprilike desetak dana) da se ona realizuju. Ali na ljubavnom planu očekujte dinamiku i nepredviđene okolnosti i preokrete, gdje ćete sami sebe iznenaditi svojim novonastalim željama. Preokret vam donosi drugačije i zrelije odnose sa dragom osobom. Izbjegnite miješanja prijatelja.

Zdravlje – povećana osjetljivost, moguće upale.

RIBE

Pripremite se na iznenadne nepredviđene situacije povezane prvenstveno sa poslovnim planom i vašim ličnim ciljevima i željama. Prepreke ili problemi koje ste mislili da su potpuno savladani, pojavljuju se ponovo. Rješenje je u kvalitetnom prenosu informacija, razgovoru i dogovaranju, a izbjegnuti nagle odluke ili ulaganja u sumnjive poslove. Na ljubavnom planu situacija je znatno bolja, draga osoba je spremna da vas razumije i da vas podsjeti na ranija obećanja ili dogovore, koji vas vode u bolji odnos sa više bliskosti i razumijevanja. Izbjegnite da insistirate na svom načinu viđenja vašeg odnosa, drugačije rečeno, izbjegnite etiketiranje.

Zdravlje-glavobolja.