MAGAZIN PREPORUKA

ROK ŠOK U BGT-U: Kad bakica zapjeva ,,Highway to hell” (video)

Foto: Press association

Publika i žiri muzičkog takmičenja ,,Britain's got talent” bili su u šoku kada je stidljiva 68-godišnja bakica Dženi Daren iz Kotsvoldsa zapjevala pjesmu australijskog sastava AC/DC ,,Highway to hell”.


Ono što nisu znali jeste da je Daren pjevala prateće vokale na turneji AC/DC-a, potpisala ugovor za izdavačku kuću prije 40 godina i objavila album ,,Queen of Fools” još 1978. godine na kojem se našla pjesma ,,Heartbreaker” koja je kasnije data Pet Benatar i postala hit.
Sve to bilo je 21. aprila, a već danas ova bakica nije toliko simpatična. Naime, postavila je na YouTube-u plejlistu sa antisemitskim i rasističkim temama, pa je, kako je saopštio portparol takmičenja ,,Britain's got talent”, dobila ukor.
– Svako neprimjereno ponašanje i jezik, pun predrasuda, nedopustivi su svima koji su uključeni u BGT. Mi smo inkluzivno takmičenje. Rezultat toga jeste da je Dženi Daren ukorena od strane producenata povodom svojih prethodnih izjava i upozorena na ponašanje ubuduće. Ona se izvinila – kazao je portparol za Digital sky.
B.R.