DRUŠTVO PREPORUKA

CEDIS: Ekipe intervenisale 2000 puta u martu, vrijednost radova 245 hiljada

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u martu preuzeli ukupno 250.367.135 kWh električne energije, što je oko četiri odsto više u odnosu na februar i oko 18 odsto više u odnosu na mart prošle godine.

Najviše električne energije, ili gotovo 41 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2), saopšteno je iz CEDIS-a.

-Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 348.949 mjernih mjesta, ili 90 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto. Ekipe Sektora za održavanje su u martu 2.000 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 245 hiljada eura-navedeno je u saopštenju.

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljen 331 prekid u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži.

Prosječno trajanje prekida iznosilo je oko 2,95 sati.

-Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice. Tokom marta na području Crne Gore je ugrađeno 286 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 271 hiljadu, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma. Prethodnog mjeseca na distributivnu mrežu je priključeno 895 novih korisnika – navedeno je u saopštenju.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže i kako napominju, CEDIS distribuira električnu energiju za oko 387 hiljada korisnika na području Crne Gore.