DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Danas višesatna obustava saobraćaja na dionicama Brajići-Lapčići, Košljun-Zavala i Bioče-Mateševo

Na putevima u zemlji saobraća se po pretežno suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na pojavu sitnijih odrona, a na dionicama gdje se izvode radovi na povremene obustave ili zastoje. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i da poštuju pravila saobraćaja. Na dionicama na kojima su u toku radovi izmjenjen je režim vožnje,a obavezno je poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.
Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje-Budva, na dionicama Brajići-Lapčići i Košljun-Zavala danas, 21. aprila, doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 14.00 sati. Na dionici Košljun-Zavala i Brajići-Lapčići dana 23. i 24. aprila saobraćaj će biti u prekidu za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 14.00 sati.
Na magistralnom putu Ulcinj-Krute od 20. aprila do 20. maja, zbog izvođenja minerskih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.
Na regionalnom putu R-12 Petrovići-Vračenovići, zbog izvođenja završnih radovan, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminima od 8.30 do 10.30 i od 12.30 do 14.00 sati.
Do danas se odobrava potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Bioče-Mateševo u vremenu od 10.00 do 14.00 sati za sve kategorije vozila zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza.
U periodu od 20. aprila do 30. aprila na magistralnom putu M-2, dionica Debeli Brijeg-Kotor, zbog sanacije kolovoza, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestima izvođenja radova.
Privremeno se do 15. juna, zbog izvođenja minerskih radova na južnom portalu tunela Vezesnik, auto puta Bar-Boljare, na prvoj sekciji Smokovac-Uvac-Mateševo odobrava potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od 01.00 do 05.00 od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 sati.
Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2, dionica Petrovac-Podgorica, II faza od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova na magistralnom putu M-2 Kolašin-Mojkovac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Do završetka radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-1 Cetinje-Njeguši, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Privremeno se, počev od 19. aprila do završetka radovan, na izgradnji kanala za atmosferske vode u Risnu, na ukrštanju magistralnog puta M-2, dionica Kamenari-Kotor i starog puta Risan-Grahovo, odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni,na mjestu izvođenja radova. Do 01. juna, zbog radova na rekonstrukciji puta Krstac-Lovćen-Ivanova Korita, doći ce do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.