Porto Novi
ART PREPORUKA

JU MUZEJI I GALERIJE PODGORICE: Otvaranje izložbe Ane Šćekić sjutra u galeriji Art

U organizaciji JU Muzeji i galerije Podgorice, u petak 13.04.2018. u 20h, u galeriji Art na trgu Nezavisnosti, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Jedan dan u azilu Agnes”  mlade umjetnice Ane Šćekić.

Izložbu će otovoriti kustoskinja Selma Đečević koja je u uvodnom tekstu između ostalog zapisala:  ,,Veliki formati slika, široki potezi, linearno portretisanje i redukovani kolorit osnovne su karaktiristike ovog ciklusa. Kompozicija je promišljena i smjela. Katkad se osmišljava kao friz koji prikazuje više figura koje grade dinamički sklad. Ana Šćekić nije umjetnica kontemplacije i tihog čuđenja nad smislom, njeno slikarstvo nije tužni dekor koji reflektuje egzistencijalnu tjeskobu.Njena umjetnost ravnopravno sudjeluje u sopstvenoj unutrašnjoj borbi vodeći dijalog sa svijetom i spoljašnjom stvarnošću“.

Ana Šćekić rođena je u Podgorici 1983. godine. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Branislava Sekulića. Dobitnica je nagrade Fakulteta likovnih umjetnosti za slobodni crtež i slikarstvo. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi širom zemlje i inostranstva.

Izložba će biti otvorena za posjetioce u periodu od 13. 04. do 14. 04. 2018. godine.