MAGAZIN PREPORUKA

OPREZ: Dok se zabavljala na festivalu, prolaznik joj ubacio sumnjivu pilulu u piće

Topli dani su stigli, s njima dolazi i vrijeme festivala, a s Twittera stiže i upozorenje da pripazite dok se zabavljate.
Mlada posjetiteljka koncerta postavila je zabrinjavajući snimak na kojem se vidi kako joj nepoznati prolaznik u piće ubacuje pilulu nepoznatog sadržaja. Plavuša je snimala sebe i očito ludu zabavu na kojoj se opustila s pijateljicom, držeći mobilni telefon u jednoj, a čašu s pićem u drugoj ruci.
U trenutku nepažnje, kad je čašu odmakla od sebe, prišunjao joj se mladić i ubacio nešto u piće. Video je objavljen na Twitteru uz upozorenje djevojkama da pripaze na predatore koji vrebaju svoju priliku. Korisnici društevnih medija odmah su digli buku nizom komentara, a neki su cijeli prizor ocijenili namještenim i lažnim.
Video ne duži od 15 sekundi, u kratkom je vremenu pogledalo više od 10 miliona ljudi, a skoro svaki deseti snimak je proslijedio kao upozorenje prijateljicama. Istinit ili lažan, svi se slažu da ovaj snimak ipak šalje jasno upozorenje – pazite što i s kim pijete!

Izvor: vecernji.hr