DRUŠTVO SLAJDER

PODGORICA: Održano donatorsko veče za Duška Šiljka

Donatorsko veče za novinara Duška Šiljka (44), kojem je potrebna pomoć za transplantaciju bubrega u inostranoj klinici, održana je večeras u podgoričkom kafeu ,,Per Amici“.
Ispred organizatora, nekadašnjih maturanata Gimnazije ,,Slobodan Škerović“, generacije 1992, Ana Pupović rekla je da je do sada uplaćeno više od 10.000 eura, te da su, s obzirom da su tek počeli s aktivnostima, zadovoljni postignutim.
Šiljak je, podsjetila je ona, njihov školski drug.
– Inicijativa je krenula sasvim spontano, od njegovog matičnog odjeljenja IVc, a prihvaćena je od strane čitave generacije gimnazijalaca 1992. godine. Bravo, generacijo! – poručila je Pupović.
Istakla je da je planirana operacija na inostranoj klinici vrlo skupa, te da je nezvanična informacija s kojom raspolažu da će ona koštati oko 60.000 eura.
– Može se desiti da taj iznos bude veći. Preciznije informacije očekujemo tokom naredne sedmice – rekla je Pupović.
Zahvalila je svima koji su došli da podrže i prilozima pomognu humanitarnu akciju ,,Za našeg i vašeg Duška“.
– Ipak, moram izdvojiti vlasnike lokala ,,Per Amici“ Bata Barca i Alena Pejovića, kao i predstavnike MM Akustik benda, koji su se bez dvoumljenja i vrlo srdačno i iskreno pridružili našoj akciji. Takođe, moram da pomenem kompaniju Plantaže, Budvansku rivijeru, Uniprom pekaru Nikšić, FK Budućnost, FK Sutjesku i gospodina Jovovića, Zapad banku, kao i mnoge druge firme i pojedince koji su već uplatili sredstva. Ipak, najveću zahvalnost dugujemo crnogorskim medijima. Moram da istaknem da su se sve velike medijske kuće odazvale našem pozivu i da izrazim u ime čitave naše generacije gimnazijalaca iskreno poštovanje velikom profesionalizmu crnogorskih medija. Jedno veliko hvala u ime vašeg kolege Duška Šiljka jer bez vas sve ovo ne bi bilo moguće – kazala je Pupović.
Veče je bilo divno organizovano uz nastup   MM Akustik benda.
Podsjetimo, Duško Šiljak je u veoma  teškom zdravstvenom stanju, jer je dijabetis sa kojim se bori odmalena, počeo da uzrokuje probleme i s drugim organima. Šiljak je od 2012. godine potencijalni recipijent za transplantaciju bubrega. Međutim, iste godine klinika u Zagrebu sa kojom Crna Gora ima saradnju ga je odbila, zbog inkompatibilnosti donora.
Jedan od načina za pružanje pomoći je i uplata sredstava na način: CKB Banka Podgorica; broj žiro računa 510-2611973213020-07. Primalac Duško Šiljak, sa naznakom ,,Za pomoć u liječenju”.
Devizni račun za uplate iz inostranstva: Swift adresa – CKBCMEPG, Iban: ME25510261197321302007.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac

One Response to PODGORICA: Održano donatorsko veče za Duška Šiljka