PREPORUKA SPORT

PREKID SARADNJE: Andre Agasi nije više trener Novaka Đokovića

Foto: MARK DADSWELL / EPA

Amerikanac Andre Agasi napustio je stručni štab Novaka Đokovića poslije manje od godinu, pošto je objelodanio da više neće biti trener srpskog asa, prenio je ESPN.

Proslavljeni teniser je od polovine maja prošle godine bio u Đokovićevom timu, ali je samo 11 mjeseci kasnije donijeta odluka da dođe do razlaza između dvije strane.

– Imao sam najbolju namjeru, želio sam da pomognem Novaku. Ipak, često smo zaključivali da nismo saglasni oko nekih stvari. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere – istakao je on za ESPN.

Agasi je u prethodnom periodu obavljao funkciju povremenog trenera, pošto je bio uz Novaka samo na većim turnirima, pa će poslije njegovog odlaska Đoković nastaviti da radi sa Štepanekom.

Đoković je angažovao Agasija u pokušaju da mu pomogne da se vrati na tron, ali u tome nije uspio, uglavnom zbog povreda i neigranja zbog bolova u laktu. Tako je srpski as ove sezone ispao u četvrtom kolu Australijan opena, te drugoj rundi mastersa u Majamiju i Indijan Velsu. Bez njega će pokušati da napravi bolje rezultate na turnirima na šljaci, koje otvara masters u Monte Karlu.
Legendarni američki teniser i Đoković su u prethodnom periodu isticali koliko ih veže dobra saradnja, a otkriveno je da je osmostruki grend slem šampion radio bez novčane nadoknade.

Izvor: blic.rs