PREPORUKA SPORT

TENIS: Federer najavio penziju, otkrio da bi volio da obiđe Evropu autobusom ili automobilom

Foto: BNP Paribas Open

Švajcarski teniser Rodžer Federer (36) je nakon nedavnog neočekivanog poraza od 175. tenisera svijeta Tanasija Kokinakisa u Majamiju odučio da uzme dugu pauzu.
Federer preskače cijelu sezonu na šljaci i vratiće se tek uoči Vimbldona, a sljedeća sezona mogla bi da mu budeujedno i posljednja u bogatoj karijeri.

Švajcarac nikad nije osvojio olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a to ga previše i ne brine.

U razgovoru za njemački teniski časopis Magazin, pored Olimpijskih igara, govorio je kako bi želio da mu izgleda penzija.

– Ne želim da razmišljam o tome šta će biti za dvije i po godine. Ne opterećujem se Olimpijskim igrama u Tokiju, kao što sam onim u Londonu i Riju. Dvaput sam nosio zastavu, osvojio sam zlato (dubl, 2008, Peking) i srebro (singl, 2012, London), napravio puno velikih stvari na Olimpijskim igrama. Volio bih da odem na neka mjesta u Aziji, Australiji, Južnoj Africi, možda i Južnoj Americi. Ima toliko dobrih odredišta. I želio bih da obiđem Evropu autobusom ili automobilom, najradije s djecom, iako moraju ići u školu. Ne opterećujem se, već sam ostvario snove. Volim da putujem, ali zaista se radujem prilici da budem na jednom mjestu, u Švajcarskoj, bar šest sedmica mogu da se opustim – izjavio je Federer.

Izvor: klix.ba