ART PREPORUKA

RIM: Preminuo voditelj RAI Fabricio Frici

Foto: corriere.it

Italijanski voditelj Fabricio Frici preminuo je sinoć u 60. godini u bolnici Sant'Andrea u Rimu od posljedica krvarenja u mozgu, saopštila je to danas supruga Karlota Mantovan.
– Hvala Fabricio za sve što si nam podario – piše u saopštenju porodice.
RAI se oprostio od Fricija ovim riječima:
– Sa Fabriciom otišao je dio nas, naše priče, našeg svakodnevnog života.

U dogovoru sa porodicom, komemoracija će sjutra biti održana u prostorijama televizije RAI i biće otvorena za javnost od 10 do 18 sati. Sjutradan će biti sahranjen u bazilici svete Marije u Rimu, poznatoj i pod imenom ,,La chiesa degli artisti”.
Frici je došao na RAI još 1980. godine kada je i počeo da vodi emisiju ,,Il barattolo”. Bio je voditelj u emisijama te televizije ,,Tandem”, ,,Pane e marmellata”, ,,Europa Europa”, ,,Una notte d'estate”, ,,Donna sotto le stelle”, ,,I fatti vostri”, ,,Scommettiamo che…?”, ,,Luna Park”, ,,Domenica In”, ,,Per tutta la vita”, ,,Cominciamo bene”, ,,Soliti ignoti – Identità nascoste” i drugim. Vodio je izbor za Mis Italije, gdje je i upoznao Mantovan, zatim Teleton i Festival Sanremo. Do protekle sedmice vodio je kviz ,,L'eredità” na RAI.
B.R.

One Response to RIM: Preminuo voditelj RAI Fabricio Frici

  1. Dragana

    26. Marta 2018. u 21:11

    Zbogom Fabricio. Jako smo tuzni sto si nas napustio. Osećamo kao da nam je otišao član porodice. Počivaj u miru. Saučešće porodici.