Porto Novi
ART PREPORUKA

,,AMBASADORI” NA OKUPU: Čolić, Varešanović, Gospić i Dervoz pjevaju ,,Trebević opet silazi u grad” (video)

Bivši članovi Ambasadora Hari Varešanović, Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić i Jasna Gospić najavili su Dan grada Sarajeva prigodnom pjesmom ,,Trebević opet silazi u grad”. Na konferenciji za medije koju je priredilo čelništvo Grada premijerno je predstavljen i spot.

Pjesma koju potpisuje Zlatan Fazlić Fazla nastala je prošle godine i donosi bujicu sjećanja, a ujedno daje nadu da će ona nastaviti da gradi nove generacije na istom mjestu – Trebevićkoj žičari, poručeno je iz Gradske uprave.

Inspiracija za pjesmu je svakako obnova Trebevićke žičare koju sada prati i muzička priča o poznatim sarajevskim padinama koje su oslikale mnoga djetinjstva, ali i dala optimizam za bolje i srećnije dane.

– Sjećanja naviru, nose nas, pogotovo od trenutka kada smo saznali da ćemo učestvovati u ovom projektu. Mnogo mojih snova nestalo je prestankom rada žičare. Ovaj projekt za mene je čast, velika radost, ali i odgovornost – ističe Jasna Gospić.

Grupa Ambasadori bila je odskočna daska ovim umjetnicima, zato ne čudi da ih je ideja o ponovnom okupljanju, u svrhu snimanja ove pjesme, oduševila.

– Ova pjesma je svojevrsna himna. Žičara je dio našeg života, naše mladosti – kaže Zdravko Čolić.

Ovu sjajnu pjesmu je proteklih dana snimao i producirao vrsni Nikša Bratoš.

Podsjećamo, Trebevićka žičara će nakon više od 25 godina biti puštena u rad na Dan grada Sarajeva, 6. aprila 2018. godine.

Izvor: klix.ba