Porto Novi
MODA PREPORUKA

DRUGO VEČE VFW-A: Elegancija i zanimljive teksture domaćih i svjetskih dizajnera

Foto: Tristen Williams

Utorak veče na Vankuverskoj nedjelji mode počeo je nasljeđem lokalnih dizajnera, iz Britanske Kolumbije, u ,,Dejvid Lam Holu“ u centru Vankuvera.
,,Atelier Grandi” prikazao je novu kolekciju ,,Avium”, donoseći elemente prirode na pistu. Inspirisana zimskim pticama sjevera, klasične kreacije u žutoj i crvenoj nijansi bile su u kontrastu sa zimsko bijelom. Teksture vazdušastog perja i topline, meko krzno bili su uslojeni preko luksuzne svile i satena kako bi reflektovali fokus Grandijeve na bezvremenost elegacije i ljepote.

This slideshow requires JavaScript.


Luksuzni, barokni materijal u plavim, crvenim i pozlaćeno-metalik nijansama naglašenim s čipkom dale su pečat kolekciji ,,Nura” vankuverske dizajnerke Nauni Džej. Suknje s tilom u kontrastu su s trikoima i otkrivenim leđima. Svaki komad izazivao je osjećaj glamura i luksuza.
,,JIJIN Design” iz Indianapolisa predstavio se modernim komadima sa dva lica. Minimalistička metalik haljina pretvarala bi se u kaput od PVC-a i vinila sa geometrijskim oblicima koji su visili sa rukava i krasili vrh ramena. Zalizana kosa sa jakom šminkom na očima upotpunila je futuristički izgled.

This slideshow requires JavaScript.

,,Si Mee Collections” donosili su jedan komad kojim bi ostavljali bez daha za drugim, pronoseći osjećaj ženstvene širine i samopouzdanja. Elegantne siluete s naboranim visokim okovratnicima, korsetima i šifonom visokog kvaliteta bile su podsjetnik prošlosti evropskih era. Detalji i metalik trikoi bili su u kontrastu sa laganim bijelim materijalom i žoržetom. Sa sjedištem u Nevadi, Rozmeri Meklin kreirala je avangardni dizajn za sve žene, vrijedan da se pogleda i bude priznat.

This slideshow requires JavaScript.


Prelijep orijentalni print sa delikatnim cvijećem i oblicima ispunio je pistu na reviji brenda ,,Baroque Japanesque”. Paleta zemljanih tonova zlatne, crvene i crne podesila je ton za jesen-zimu 18, s printovima na svilenim slojevima. Japanski dizajner Šiori Vatanabe kreirao je širok izbor komada s printom koji se prilagođavaju vašoj garderobi – od legingsa do kimono. Izdvojili su se kišobrani u istom printu.

This slideshow requires JavaScript.

,,Allison Nicole Designs” iz Merilenda prikazao je elegantnu i ženstvenu liniju sa mekanim lepršavim svilom i satenom koji su nježno akcentovali tijelo. Svaki komad imao je upečatljiv cvjetni detalj. Romantična kolekcija inspirisana ženskom formom sa bijelim, rumenim, pink i bezbojnim nijansama. A-linija i lepršavi komadi istaknuti su čipkom, vezom, blještavim ukrasima i tilom. Bilo je to veče puno zanimljivih tekstura, širine i elegancije.

This slideshow requires JavaScript.


O Vankuverskoj nedjelji mode
Vankuverska nedjelja mode jedan je od modnih događaja koji se najbrže razvijaju u svijetu mode i jedini te vrste koji se neprekidno trudi da okupi i prikaže kolekcije međunarodno nagrađivanih dizajnera iz 25 svjetskih modnih centara. Već 31 sezonu Vankuverska nedjelja mode slavi multikulturalnost i mlade dizajnere. Kroz međunarodnu medijsku pokrivenost i povezanost sa kupcima, Vankuverska nedjelja mode obezbjeđuje promociju dizajnerima na putu ka uspjehu. Više informacija na www.vanfashionweek.com.
Podsjećamo, MNE magazin je jedini medijski partner Vankuverske nedjelje mode za Jugoistočnu Evropu.
Instagram: @vanfashionweek
Twitter: @vanfashionweek
Facebook: VancouverFashionWeek