MODA PREPORUKA

OTVORENA VANKUVERSKA NEDJELJA MODE: Kolekcije predstavili Nikol Jedelski, ,,Who is ATK” i Kjongksin Kou

Foto: Aziz Dhamani

Vankuverska nedjelja mode počela je sa stilom, senzacionalnim prikazom dizajnera kao dio onoga što tek slijedi. Četrnaest brendova predstavilo je po ključni komad iz kolekcije jesen-zima 2018 i zagolicalo maštu nevjerovatnim talentom onoga što ćemo vidjeti ove sedmice. Zanimljive teksture stvarale su viseće niti, elementi od žice i perje upotpunjeni sa glatkim kožnim komadima čistih linija. Nijanse su se kretale od svijetlih do metalik. Bila je to izuzetna mješavina estetike dizajnera iz cijelog svijeta.

This slideshow requires JavaScript.


Dizajneri koji su predstavili kolekcije prve večeri su Nikol Jedelski, ,,Who is ATK” i Kjongksin Kou.

This slideshow requires JavaScript.


Nikol Jedelski, modna i tekstilna dizajnerka sa sjedištem u Sidneju, donijela je ženstvenost na pistu sa velvetnim i svilenim teksturama. Bijele jakne sa preklopima isticale su figuru, a svijetlomaslinaste nijanse bile u kontrastu sa tamnozelenim. Izdvojila se svilena haljina koja se petlja oko vrata sa zlatnim odsjajem.

This slideshow requires JavaScript.


Sljedeći je bio brend ,,Who is ATK” sa Tajvana koji se predstavio nekonvencionalnom muškom kolekcijom. Sportski komadi spojeni su u klasičan kroj, dok je višeslojnost stvarala zanimljivu strukturu. Ogromne naramenice spojene su sa rukavima koji su prekrivali šake i krznenim šavovima. Zemljana paleta smeđih, sivih i bijelih nijansi osvježene su ukrasima. Dizajner koji vjeruje da odjevni komad bi trebalo da ima život i dušu.

This slideshow requires JavaScript.


Za fenomenalno finale, Kjongksin Kou, kineski dizajner sa sjedištem u Njujorku, prikazao je bajkovitu žensku kolekciju u pink, svijetloplavoj i žutoj nijansi. Srebrne čizme do bedara u kontrastu su sa mekanim pletivom. Svileni svjetlucavi karneri i pleteni slojevi, ogromni rukavi i jakne s printom demonstirali su mudro osmišljenu kolekciju nosivih komada.

This slideshow requires JavaScript.


O Vankuverskoj nedjelji mode
Vankuverska nedjelja mode jedan je od modnih događaja koji se najbrže razvijaju u svijetu mode i jedini te vrste koji se neprekidno trudi da okupi i prikaže kolekcije međunarodno nagrađivanih dizajnera iz 25 svjetskih modnih centara. Već 31 sezonu Vankuverska nedjelja mode slavi multikulturalnost i mlade dizajnere. Kroz međunarodnu medijsku pokrivenost i povezanost sa kupcima, Vankuverska nedjelja mode obezbjeđuje promociju dizajnerima na putu ka uspjehu.
Više informacija na www.vanfashionweek.com.
Podsjećamo, MNE magazin je jedini medijski partner Vankuverske nedjelje mode za Jugoistočnu Evropu.
Instagram: @vanfashionweek
Twitter: @vanfashionweek
Facebook: Vancouver Fashion Week