PREPORUKA SPORT

ŽRIJEB ZA MAJAMI OPEN: Težak put do finala za Đokovića

Foto: AELTC/Eddie Keogh

Ovog ponedjeljka održan je žrijeb za masters u Majamiju, poslije kog je poznato da će se najbolji srpski teniser Novak Đoković u drugom kolu sastati sa pobjednikom meča Benoa Per (Francuska) – Miša Zverev (Njemačka). Na putu do finala ga čekaju okršaji sa Krajinovićem, Del Potrom, Nišikorijem.
Na žrijebu u Majamiju dogodila se nevjerovatna stvar, pošto je Đoković završio u polovini žrijeba sa istim protivnicima kao na prethodnom mastersu u Indijan Velsu.
Tada je eliminisan u drugom kolu od Japanca Taroa Danijela, a da je kojim slučajem prošao dalje, dijelio bi megdane sa Del Potrom, te Nišikorijem…

Ukoliko Đoković bude siguran u drugom kolu Majamija, u narednoj rundi bi ga čekao duel sa pobjednikom meča između Filipa Krajinovića i kvalifikanta. U osmini finala bi išao na argentinskog ili japanskog tenisera, dok bi mu u eventualnom četvrtfinalu rivali bili Miloš Raonić ili Grigor Dimitrov.

Đoković je protiv Miše Zvereva igrao dva puta i oba meča je riješio u svoju korist. Posljednji put su se sastali na mastersu u Šangaju 2016. godine i tada je Đoković slavio sa 3:6, 7:6, 6:3. Protiv Benoe Pera jedini put se sastao 2015. godine u Sinsinatiju, kada je trijumfovao sa 7:5, 6:2.
Na mastersu u Majamiju učestvovaće još četiri srpska tenisera. Kao što smo pomenuli, Filip Krajinović je u prvom kolu slobodan, dok će mu u drugom rival biti igrač iz kvalifikacija. Miomir Kecmanović će prvi put igrati na nekom masters turniru i na startu će igrati protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana.

Ukoliko uspješno preskoči prvu prepreku, u drugom kolu bi mu protivnik bio Manarino, dok bi u osmini finala mogao da se sastane sa Rodžerom Federerom.

Dušan Lajović u prvoj rundi igra protiv Orasija Sebaljosa iz Argentine, a ako bude uspješan, naredni protivnik će mu biti Nik Kirjos. Viktor Troicki je za rivala dobio Denisa Šapovalova.

Izvor: sport.blic.rs