PREPORUKA SPORT

GOJKOVIĆ PRED MEČ SA SRBIJOM: Očekujemo sjajnu atmosferu

Foto: Luka Zeković

Podgorica će u utorak 20. marta biti domaćin vaterpolo spektakla – na novom zatvorenom bazenu SC ,,Morača” sastaće se reprezentacije Crne Gore i Srbije u okviru 5. kola grupe A preliminarnog dijela Svjetske lige. Suvišno je govoriti o rivalitetu te dvije selekcije, a taj meč odlučiće koja će se reprezentacija plasirati na završni turnir tog takmičenja.

Selektor Crne Gore, Vladimir Gojković kazao je da je to utakmica koja uvijek izaziva veliku pažnju.

– Tražićemo prolaz dalje kroz ovu utakmicu. Srbiji nedostaje nekoliko igrača koji su iznijeli teret posljednjih godina. Igraju momci koji su nosioci igre u evroligaškim ekipama i zaslužuju respekt. Probaćemo da igramo sa izuzetnom odbranom, to je cilj i iz toga sve dolazi lakše. Tako se postavljamo i tako radimo. Hoćemo li to uspjeti u utakmici, nadam se da hoćemo – kazao je Gojković.

Crna Gora je na startu takmičenja poražene od Srbije u Nišu 7:4, dok je u drugom kolu bila bolja od Rumunije 13:2. Srbija je dobila oba duela sa Rumunijom 12:3 i 14:7.

Kapiten Draško Brguljan kazao je da će to biti pravi derbi, navodeći da dolazi ekipa koja je godinama najbolja u svijetu.

– Očekuje nas teška utakmica. Želimo na završni turnir, kao i Srbija, time utakmica dobija još više na značaju – rekao je Brguljan.

Foto: Luka Zeković

Selektor Srbije, Dejan Savić očekuje sjajan meč na novom bazenu SC ,,Morača”.

– Taj turnir, zbog blizine Evropskog prvenstva, može da se iskoristi i za pripremu za najbitnije takmičenje ove sezone. Očekujem ozbiljan i dobar vaterpolo, dvije ekipe koje se dobro poznaju. Uživaće, ne samo igrači i treneri, već i gledaoci. Nema favorita, tu nije pitanje domaćeg terena već trenutnog pripremnog momenta. Motiva neće faliti jer to su šampioni i njima ne treba motivacija – rekao je Savić.

On je naveo da Srbija uvijek igra u najjačem sastavu.

Prema riječima srpskog reprezentativca Nikole Jakšića, obje selekcije daće svoj maksimum.

– Mi ćemo dati sve od sebe, pa neka pobijedi bolji – rekao je Jakšić.

Duel Crne Gore i Srbije zakazan je za sjutra u 18 sati.

Izvor: wpolo.me