PREPORUKA ZDRAVLJE

DONACIJA: Institut za bolesti djece dobio mikroskop

Turistička agencija ,,Congress Travel” iz Podgorice, povodom svog jubileja – deset godina od osnivanja, donirala je za potrebe Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Instituta za bolesti djece savremeni mikroskop sa kamerom, softverom i kompjuterom sa pratećom opremom.

Tim povodom danas je održana svečana primopredaja doniranog aparata.

U pitanju je najsavremeniji aparat u vrijednosti od 13.500,00€. Mikroskop omogućava visokokvalitetno gledanje preparata. Kompjuterska oprema omogućava da se preparat gleda i na ekranu, a softver da se nalazi arhiviraju i elektonskim putem pošalju u bilo koju zdravstvenu ustanovu koja ima isti softver.

 

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević zavhalila se Agenciji na vrijednoj donaciji i uručila zahvalnicu direktoru te agencije.

-Hvala vam što ste dio svog desetogodišnjeg profita uložili u Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i pridružili se prijateljima IBD-a koji su svojim donacijama omogućili da do kraja ove i početkom iduće godine dobije najsavremeniju opremu na kojoj će nam zavidjeti pojedine zdravstvene ustanove-kazala je direktorica Kovačević najavljujući i dalja ulaganja u savremenu opremu za potrebe IBD-a kao i dalju edukaciju kadra.