DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Putevi mokri i klizavi, pažnja zbog mogućih odrona

U Crnoj Gori jutros saobraća se danas po mokrim i klizavim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Po kotlinama i  duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost.

– Ovakvo vrijeme pogoduje stvaranju odrona, pa vozačima skrećemo pažnju na pažljivu vožnju – poručuju iz AMSCG-a.

 

Između Srbije i Crne Gore, na graničnom prelazu Dobrakovo, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjeničnoza sve kategorije vozila i regulisan je semaforskom signalizacijom.
Neprohodni putni pravci Mioska-Semolj-Boan i Trešnjevik-Andrijevica.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionicama Brajići – Lapčići i Košljun – Zavala saobraća se jednom trakom naizmjenično, korišćenjem semaforske signalizacije.

Na magistralnom putu M-2.4, dionica Ulcinj – Krute, zbog izvođenja radova, doći će do potpune obustave saobraćaja od 09.00 do 12.00 i od 14.30 do 15.30 sati. Mimo ovih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putu Petrovići – Vraćenovići zbog izvođenja završnih radova saobraćaj se za sve vrste vozila zaustavlja od 8.30 do 10.30 i od 12.30 do 14 sati.

Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2, dionica Petrovac-Podgorica, II faza, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan – Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac-Lovćen – Ivanova Korita saobraćaj je sa dvosmjernog preusmjeren na jednosmjerni.

U vremenskom periodu od 15.11.2017. do 31.03.2018. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.
Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg, led ili poledica).