DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Osumnjičen da je zlostavljao šesnaestogodišnjeg sina

Podgorička policija uhapsila je M.B. (46) iz Peći zbog sumnje da je zlostavljao šesnaestogodišnjeg sina, saopštili su iz Uprave policije.

 Dežurnoj službi CB Podgorica, anonimno je prijavljeno da je u toku svađa i da otac fizički zlostavlja sina u njihovoj porodičnoj kući u Podgorici.

-Nakon primljenog obavještenja na lice mjesta je upućena policijska patrola. Policajci su po ulasku u porodičnu kuću zatekli maloljetnog šesnaestogodišnjaka koji je bio vidno uznemiren i uplakan. Njegov otac M.B. je priveden u službene prostorije dok je maloljetni šesnaestogodišnjak vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen u Dječju bolnicu radi ukazivanja ljekarske pomoći- navode iz policije.

Policija je, kriminalističkom obradom, došla do sumnje da je M.B. svog maloljetnog sina, sa ulice nasilno uveo u kuću, gdje je nastavio da ga fizički zlostavlja.

-O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo- dodaju iz policije.

Šesnaestogodišnjak je predat službenici Centra za socijalni rad.

Policija je zahvalna na anonimom pozivu kojim je prijavljeno nasilje u porodici.

Apeluju na sve savjesne građane da policiji prijave svaki vidi nasilja koji primjete, a posebno onaj koji se odnosi na nasilje koje se sprovodi nad maloljetnim licima.

 

Izvor: Cdm