PREPORUKA ZDRAVLJE

KCCG: Novi inkubator za Centar za neonatologiju

Crnogorska komercijalna banka donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) sredstva u iznosu od 10.500,00€ za nabavku novog savremenog inkubatora za potrebe Centra za neonatologiju Klinike za ginekologiju.

-Crnogorska komercijalna banka već više od decenije ima jedan korektan odnos prema Kliničkom centru, pogotovu prema Dječijoj bolnici i Odeljenju intenzivne neonatalne jedinice, tako da je svake godine prisutna sa značajnim sredstvima u smislu kupovine nama potrebnih aparata i opreme- rekao je dr Vojislav Miketić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

On je izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i ubuduće i u ime KCCG  uručio zahvalnicu izvršnom direktoru CKB Palu Kovač.

-Ispred Odjeljenja za intenzivnu njegu Centra za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo veliko hvala Crnogorskoj komercijalnoj banci i njenim akcionarima što misle na nas i što svake godine daruju jedan vrijedan aparat našem Odeljenju. Prošle godine je to bio kardiorespiratorni monitor sa mogućnošću bilježenja akutnog EEG-a, jedinog takvog u Crnoj Gori a ovog puta je to savremeni inkubator. Hvala vam u ime naših zaposlenih i u ime naših pacijenata – kazala je dr sc. med. Lidija Banjac, načelnica Centra za neonatologiju.

Crnogorska Komercijalna banka, kazao je Kovač, tradicionalno pomaže Klinički centar Crne Gore.

-Polovina sredstava opredijeljena je iz banke a polovinu sredstava su obezbijedili zaposleni svojim ličnim učešćem i participacijom, što smatramo kao zajednički doprinos i građenje društveno odgovornog poslovanja banke i zaposlenih u sredini u kojoj živimo i radimo – zaključio je Kovač najavljujući nastavak saradnje.