MAGAZIN SLAJDER

PETAR GRBIĆ U OGLEDALU: Djetinjstvo je najljepši period mog života

Današnji gost rubrike Montenegro magazina ,,U ogledalu“ je Petar Grbić, koji je nedavno ostvario svoj dječački san i poslije dugogodišnje fudbalske karijere u inostranstvu zaigrao u podgoričkom fudbalskom klubu ,,Budućnost“. Rođen je 7. avgusta 1988.godine u Podgorici. Sa suprugom Milicom ima dvije kćerke, Petru i Saru. Svoju inostranu karijeru započeo je veoma rano, kada je 2011.godine iz ,,Mogrena” prešao u prestižni grčki klub ,,Olimpijakos“. Nakon toga uslijedili su angažmani u Izraelu, Srbiji i Turskoj, te povratak kući, u ,,Budućnost”. Pored svakodnevnih treninga, kaže da se trudi  da iskoristi to što je konačno u rodnom gradu i nadoknadi propušteno vrijeme sa porodicom i prijateljima.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

-Djetinjstvo me asocira na osnovnu školu i mnogo lijepih druženja sa prijateljima. Ljudi su stvarno u pravu kada kažu da je djetinjstvo najljepši period života. To naročito shvatite kada ste daleko od porodice i prijatelja, pa se često prisjećate uspomena iz djetinjstva.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

-Naravno da se sjećam prvog honorara. Zaradio sam ga tako što sam zajedno sa drugovima istovarao namještaj za neku firmu. Gdje sam ga potrošio, toga se ne mogu sjetiti.

Na čemu insistirate u poslu?

-Pošto moj posao ne zavisi samo od mene, već od cijelog tima, mojih saigrača i trenera, ono na čemu uvijek insistiram u poslu je svakako timski rad, disciplina, povjerenje i dobra atmosfera među svima nama, što se svakako odražava na igru na terenu.

Koju knjigu/film biste preporučili?

-Film koji uvijek rado pogledam je ,,Bjekstvo iz Šošenka“. To je kultni film koji je za mene, pored svih novih filmskih ostvarenja, jako teško nadmašiti.

Koje jelo najviše volite?

-Najviše volim tjesteninu. Volim sve vrste pašti, pice… i naravno, pršutu, koja je neizostavan dio mog jelovnika.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

-Za pravu ljubav potrebni su podrška, razumijevanje i tolerancija. Pored toga, smatram da supružnici prije svega moraju biti prijatelji, kako bi brak i porodica bili skladni i dugotrajni.

Grbić sa suprugom Milicom

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

-Ne mogu da izdvojim jednog umjetnika, jer je stvarno mnogo njih koji su svojim radom obilježili epohu u kojoj su stvarali.

Putovanje koje pamtite?

-Uvijek ću pamtiti Novu godinu u Amsterdamu. Svako ko ima mogućnosti, a nije bio, trebalo bi obavezno da posjeti taj grad.

Grbić sa prijateljima iz djetinjstva

Pjesma Vašeg života je?

-Đorđe Balašević – ,, Drago mi je zbog mog starog”

Milena Bakić

Foto: Privatna arhiva