ART PREPORUKA

BEOVIZIJA: Sanja Ilić i ,,Balkanika” predstavljaće Srbiju na ,,Eurosongu”

Foto: RTS

Sanja Ilić i ,,Balkanika” predstavljaće Srbiju na ,,Pjesmi Evrovizije” u Lisabonu sa pjesmom ,,Nova deca”. To je odluka gledalaca i žirija.
Žiri su činili Vojkan Borisavljević, Ivana Peters, Dušan Alagić, Dejan Petrović i Željko Vasić.
Nastupili su još ,,Sevdah bejbi”, Rambo Amadeus i Beti Đorđević, Maja Nikolić, Ivan Kurtić, Srđan Marjanović i Emil Fetahović, ,,Koktel Balkan”, Boris Režak, ,,Lana i Aldo”, Dušan Svilar, Igor Lazarević, Saška Janković, Lord, Danijel Pavlović, BASS, ,,Osmi vazduh i drugari” i ,,Biber” i DJ Niko Bravo.
U revijalnom dijelu nastupili su Hor RTS i ansambl ,,Una saga Serbica” sa Marijom Šerifović u nestvarnoj verziji ,,Molitve”. Jelena Tomašević otpjevala je ,,Oro”, Marko Kon ,,Cipelu”, grupa ,,Regina” ,,Bistru vodu”, Milan Stanković ,,Balkan”, ,,Moje tri” ,,Ljubav je svuda”, Sergej Ćetković ,,Moj svijet”, Bojana Stamenov ,,Beauty never lies”, Nenad Knežević Knez ,,Adio”, Sanja Vučić ,,Goodbye”, Žak Houdek ,,My friend”, a Tijana Bogićević ,,In too deep”.
Voditelji programa bili su Kristina Radenković, Dragana Kosjerina, Branko Veselinović i Aleksandar Stojanović.
Sav prihod od SMS poruka namijenjen je kampanji ,,Rak je izlječiv”, koju su pokrenuli Javni medijski servis Srbije i Ministarstvo zdravlja Srbije.
„Pjesma Evrovizije“ biće održana 8, 10. i 12. maja u Lisabonu.
B.R.

kud duga