MODA PREPORUKA

MODA: Revije o kojima se pričalo na NYFW

Još na samom početku novog izdanja NYFW kolekciju je prikazao veliki Tom Ford. Reviju miljenika njujorške modne elite ispratile su njegove slavne klijentkinje i prijateljice – Julianne Moore, Rosie Huntington-Whitley, Hailey Baldwin, Karen Elson, Gina Gershon i Zayn Malik.

Međutim i ovako jak prvi red nije uspio da skrene pažnju sa upečatljivih modela na pisti. Činilo se da je Ford kreirajući modele imao na umu uličnu modu. Međutim, njegova praktična ready-to-wear kolekcija izgleda toliko skupocjeno i efektno da se čini kao da na sebi nosite nekoliko miliona.

Credit line: Profimedia, Polaris

Pufnaste jakne su bile dramatične, ukrašene sa šljokicama i krznenim kragnama. Crne metalizirane helanke i rolka bile su “razbijene” krznenim kaputem sa rukavima od ružičastog animal printa, dok su modeli koračali samouvereno sa sjajnim kožnim trakama na glavi i oversize srebrnim visećim minđušama.

Po kroju je bilo evidentno da se Tom vodio disko osamdesetim, sama muzička podloga je podrazumjevala pjesme od The Pointer Sisters ali i hip-hop klasik LL Cool-a “Going back to cali”.

Zvijezda piste bila je Kaia Gerber koja je još jednom dokazala svoju suverenu vladavinu modeling scenom u ovom trenutku. Jednako zavodljiva bila je i Joan Smalls, zvijezda njujorških revija.

Credit line: Profimedia, Polaris

Odmah nakon Forda simpatije njujorške modne publike osvojila je italijanska kuća Bottega Veneta.

U čast otvaranja ekskluzivnog butika na aveniji Madison, Tomas Maier (kreativni direktor BV) je odlučio da svoju najnoviju kolekciju prikaže na NYFW umjesto u Milanu.

Bottega Veneta je oduvjek imala taj milanski šik urbanih Italijanki koji je sada predstavljen i njujorškim damama. U fokusu ovog brenda je njegovana, otmena žena koja prati trendove ali će uvijek odabrati prefinjenu, kvalitetnu modu umesto fanki, eklektične i vrlo sporty odjeće. U tome mu dosta pomaže jak ručni rad na kome Bottega bazira svoje modele, kao i paleta boja: oker, zagasita nijansa burgundy boje, ljubičasta i kvalitet materijala.

Silueta je vrlo ležerna, opuštena i teži da izduži figuru. U sferi modela najviše smo vidjeli svilena odjela zlatkaste boje, zatim kožne i vunene kapute sa krznenim detaljima.

Credit line: Profimedia, SIPA USA

Veliki dio revije pripao je i muškoj kolekciji koja je odisala prefinejnim. Nakon muških modela red je došao na ženska casual odjela sa baggy pantalonama ali i mini haljine koje vrlo lako mogu biti i poslovne i koktel.

Credit line: Profimedia, SIPA USA

Opet je pažnju privukla Kaia Gerber koja je prošetala u kobalt plavoj haljini dugih rukava i kragne sa oker aplikacijama u predjelu grudi i rukava.

Credit line: Profimedia, SIPA USA

Sam kraj je pripao plišanim suknjama, haljinama i kombinezonima uparenim sa krznom. Irina Shayk i Gigi ponijele su najupečatljivije haljine u kojima su izgledale kao urbane Viking žene.

Credit line: Profimedia, SIPA USA

 

Credit line: Profimedia, SIPA USA

Posljednji, ali nikako manje bitan bio je Alexander Wang koji se ovom revijom oprostio od NYFW, najavivši relativno skoro potpuno novi koncept predstavljanja kolekcija.

Instagram/okmoda.ru

Prvi pogled na kolekciju i kao da gledamo Tom Ford armiju moćnih žena koje se spremaju da osvoje svijet: silk, zalizana kosa, tamne business naočare, strukriani crni kaput sa rajsfešlusima, zategnut kaiš sa nitnama i ranac. Man in black, samo u ženskoj verziji.

Umjesto tipičnih office blejzera, Wang je na pistu poslao strukirane modele sa rajsfešlusima, kožne mini suknje sa krznenim topom na tanke bretele, tvid odjela u pink, crnoj i bijeloj varijanti sa atraktivnom dugmadima i rajsfešlusima, zatim oversize košulje i bluze, otkopčane i sa platinum otisnutim logom brenda, kožne mantile koji izgledaju zastrašujuće i kao stvoreni za KGB agente.

Izvor: elle.rs