DRUŠTVO PREPORUKA

PG: Završeno idejno rješenje DC za boravak djece sa smetnjama u razvoju i i lica sa invaliditetom

Idejno rješenje objekta budućeg dnevnog centra za boravak djece sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom, koji je planiran u Opštini u okviru grada – Golubovci, je završeno. Vrijednost projekta je 250.000 eura a sredstva su obezbijeđena u Finansijskom planu Gradske opštine Golubovci za 2018. godinu. UNDP je partner zadužen za tehničku podršku i implementaciju projekta. Nakon izgradnje objekta, planirana je podrška Ministarstva rada i socijalnog staranja u dijelu opremanja i učešća u finansiranju rada same ustanove, kao i Glavnog grada Podgorice i gradskih preduzeća, koji su uvijek pouzdani partneri na ovakvim projektima.

Predlog vizuelizacije i materijalizacije objekta dnevnog centra upućen je glavnom državnom arhitekti, nakon čega slijedi izrada glavnog projekta i izbor izvođača radova.

Početak radova je planiran za proljeće a očekivanja su da će već na jesen centar moći da primi prve korisnike. Projektovani kapacitet objekta je 30 korisnika (djece i omladine). Centar će zapošljavati 12-15 lica. Površina parcele je 1194 m2, dok je planirani objekat bruto građevinske površine 386 m2.

Izgradnja objekta planirana je na UP 56 u okviru DUP-a ,,Golubovci-centar”, u blizini Dječijeg vrtića u Golubovcima.

Podsjećamo da je, u okviru projekta ,,Jačanje kapaciteta za efikasno pružanje usluga u Gradskoj opštini Golubovci” koji Opština u okviru Glavnog grada – Golubovci realizuje u partnerstvu sa UNDP, početkom decembra 2017. godine potpisan finansijski sporazum o realizaciji projekta izgradnje dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.